2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az is védettségit kaphat, aki nem is jogosult rá

Hirdetés

Az is védettségit kaphat, aki nem is jogosult rá

Védettségi igazolványt háromféleképpen lehet szerezni: ha valaki beoltatja magát, vagy ha volt pozitív vírustesztje és utána kigyógyult a fertőzésből, akkor automatikusan kiküldik a dokumentumot. A harmadik lehetőség az, ha ellenanyag-tesztet csináltat valaki és azt küldi el. Az így szerzett védettségi négy hónapra szól.

A RTL szerint ez utóbbinál viszont az a baj, hogy nem minden laborban ellenőrzik a személyazonosságot, ahol ellenanyag-tesztet végeznek. 

és így akár olyanok is hozzájuthatnak az okmányhoz, akik nem lennének jogosultak rá. 

Hirdetés

Az RTL rejtett kamerás felvételt készített arról, hogy miként is történik ez. A mintavétel mindössze négy perc alatt megvolt, az RTL riporterétől pedig a TAJ-kártyát elkérték ugyan, de fényképes igazolványt már nem kértek tőle.

Asbóth Márton, a TASZ munkatársa szerint a laboroknak nem kötelező elkérniük a fényképes igazolványt. De aki mást küld maga helyett tesztelni, majd a teszteredménnyel védettségi igazolványt csináltat, az lényegében közokirat-hamisítást követ el és 

lebukása esetén öt év börtönt kockázhat.

Ugyanakkor erre a csalásra csak nagyon nehezen, jellemzően csak bejelentés, feljelentés esetén lehet rájönni. Mári Róbert, a Wáberer Medical Center vezetője szerint épp ezért hatóságilag kellene szabályozni azt,hogy a laborokban is kötelező legyen elkérni a fényképes igazolványt.

Praktikus lehet ezt ilyen szinten rendezni, hogy ne legyen különbség egyik szolgáltató és másik szolgáltaó közt, ne az legyen, hogy valahol elkérik, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/03/trukkel-is-lehet-vedettsegi-igazolvany-szerezni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Hódmezővásárhelyen a tram-train civilizációs átalakulást hoz: minden itteni család életét meg fogja változtatni ez a …