2021. június 15., keddMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az Index kupaktanácsa: segítse a reinkarnációt!

Hirdetés

Az Index kupaktanácsa: segítse a reinkarnációt!

Napjainkban, amikor a világ tengereiben lassacskán több műanyaghulladék úszik, mint a hal – a Földközi-tengerbe például évente 600 ezer tonna kerül –, különösen nagy jelentősége van a plasztiktermékek újrahasznosításának. Magyarországon a jól ismert sárga fedelű kukákban a PET palackok szelektív gyűjtése már a legtöbb településen megoldott, ám ez inkább lelkiismereti kérdés, mint potenciális pénzforrás.

A palackok kupakjai azonban pénzt érnek. Igaz, nem sokat, de ahhoz éppen elegendőt, hogy a kupakgyűjtés lehetőségére a családok, az iskolák, az alapítványok, a helyi közösségek lehetőségként tekintsenek.

Hirdetés

Jól példázza mindezt, hogy újabban hatalmas szív alakú konténerek telepítésével a települések és egyes városrészek is kupakolásra ösztönöznek.

Mennyi az annyi?

Egy vidéki kupakfelvásárlással foglalkozó vállalkozás munkatársa az Indexnek elmondta, hogy ők a legmagasabb piaci árat, 65 forintot fizetnek egy kilogramm műanyagkupakért, amennyit valljuk be, egyénileg csakis szorgos és kitartó munkával lehet csak összegyűjteni. A szakember tájékoztatása szerint egy 60 literes szemeteszsákba 8-9 kilogramm kupak fér. Gondoljanak csak bele, mennyi időbe telik ennyit felhalmozni, hogy cserébe végül nem egészen 600 forinttal gazdagodjanak. A szikár számok azonban sokakat nem tántorítanak el, hiszen az általunk megkérdezett felvásárló telephelyére évente 150-200 tonna (!) kupak érkezik. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/02/kupakgyujtes-kornyezetvedelem-szelektiv-hulladek-muanyagszennyezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Szürreális jelenetek játszódtak le az M5-ös autópályán. Az eset péntek reggel történt, a Budapesti Autósok …