2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az IDEA szerint talajt fogott a Fidesz

Hirdetés

Az IDEA szerint talajt fogott a Fidesz

Október végén, november elején megállt a Fidesz támogatottságának csökkenése – derül ki az IDEA Intézet frissen publikált kutatásából. A cég egy hónappal korábban, október elején készített reprezentatív vizsgálata azt mutatta, hogy a válságjelenségek (rezsiemelkedés, tanár- és diákmegmozdulások, 20 százalékos infláció) hatottak a kormányzópárt támogatottságára.

A májusban mért maximumértékhez képest jelentős mértékben, több mint 10 százalékponttal csökkent a kormánypárt támogatottsága a teljes választókorú népességen belüli. Úgy tűnik azonban, hogy ez a tendencia mostanra megállt, sőt a Fidesz, igaz, hibahatáron belül, még növelte is a támogatottságát.

A kormánypártra 2022. október végén, november elején a teljes választókorú népesség 32 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson, ami két százalékponttal magasabb az előző méréshez képest. Mindez úgy következett be, hogy az ellenzéki oldalon gyakorlatilag nem volt semmilyen érdemi elmozdulás, ugyanakkor az úgynevezett ismeretlen preferenciájúak arányában – tehát azokéban, akik nem tudják, hogy melyik pártra szavazzanak, titkolják a preferenciájukat, vagy politikai értelemben passzívnak tekinthetők – 3 százalékpontos csökkenés következett be.

Hirdetés

„Ismételten beigazolódni látszik az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/17/idea-fidesz-partpreferencia-tamogatottsag-kozvelemeny-kutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

December első napjaiban az Oroszország fölött található masszív anticiklon nyugat felé terjeszkedik, Európa északi részén nem …