2021. január 15., péntekMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.15. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az év legemlékezetesebb parlamenti csörtéi

Hirdetés

Az év legemlékezetesebb parlamenti csörtéi

A parlamenti adok-kapok, mint a politika gladiátor műfaja, egyáltalán nem az elmúlt harminc év terméke. A magyar parlament falai bőven láttak már botrányokat, éles vitákat és verbális pengeváltásokat a 20. században.

A 2020-as év sem okozott nagy meglepetéseket, indulatokból és puskaporos hangulatból most sem volt hiány az Országházban. Bár szinte nincs olyan ülésnap, amelyből ne lehetne kiragadni egy-egy erősebb politikai szájkaratét, az Index összegyűjtötte az idei év legemlékezetesebb parlamenti pillanatait.

Hadházy Ákos belógatta

A 2020-as év parlamenti időszakának hangulatát Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek sikerült felpaprikáznia már az első ülésnapon.

Egy „Stop propaganda” feliratú táblát lógatott le a karzatról Kövér László házelnök feje fölé, majd „A miniszterelnöknek a majorságát!” feliratú táblával ugyanezt megismételte.

Hirdetés

Kövér László kitiltja Hadházy Ákost az ülésről

Hadházy nem először lógatta be figyelemfelkeltő véleményét egy parlamenti ülésen. Tavaly az őszi ülésszak első ülésén Orbán Viktor beszéde alatt egy „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tartott fel, de előkerült egy „A lónak a f*szát” felirat is.

Kövér László házelnök sem akkor, sem idén februárban nem díjazta Hadházy akcióját, vagyis igen, mert előbb kitiltotta az ülésről, aztán pedig kétmillió forintra büntette a független országgyűlési képviselőt.

A minimális és legszükségesebb megszólalásokat kivéve nem szabad, nincs értelme az ellenzéknek a Parlamentben maradni

– fogalmazott az eset után egy sajtótájékoztatón Hadházy Ákos.

Belefojtották a szót Szabó Tímeába

Egy április 20-i ülésen Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője kritizálta a kormány járványügyi intézkedéseit, de a Fidesz-KDNP frakciója „belefojtotta a szót” .

Éppen azt sorolta fel, hogy mely országoknak, városoknak – határon túli, magyarok által lakott településeknek is – adott a kormány maszkokat védekezésre, amikor a kormánypárti képviselők tapsviharban törtek ki, megakasztva Szabó Tímea felszólalását.

Akkor, ha kitapsolták magukat, szeretném elmondani, hogy a központi állományból védőfelszerelés a megyei kórházba, háziorvosi rendelőbe érkezett 19 pár…

– próbálta volna folytatni a képviselőnő, de a felszólalási ideje lejárt, emiatt elvették tőle a hangot.

Köszönöm, képviselő asszony, sajnos az ön által kiváltott viharos tetszésnyilvánítással nem tudtam mit kezdeni

– jegyezte meg Kövér László házelnök.

Széttapsolták Szabó Tímea beszédét

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/30/az_ev_legemlekezetesebb_parlamenti_csortei/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon pénteken a város vasútállomása mellett. A 360 járatot kiszolgáló létesítménnyel …