2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az Európai Bíróság vizsgálja a magyar menekültügyi eljárást

Hirdetés

Az Európai Bíróság vizsgálja a magyar menekültügyi eljárást

Az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézte Magyarországot a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés jogellenes korlátozása miatt, hogy megállapítsa, a magyar szabályozás ellentétes-e a menekültügyi eljárásokról szóló uniós irányelvvel – adta hírül az MTI. A bizottság szerint az irányelvre vonatkozó cikk alapján az Európai Unió tagállamainak biztosítaniuk kell, hogy a területükön és a határaikon tartózkodó unión kívüli ország állampolgárai és az érvényes személyazonosságot igazoló iratok nélküli embereket ténylegesen gyakorolhassák a nemzetközi védelem iránti kérelem benyújtásához való jogukat.

A magyar jog rendelkezései szerint az unión kívüli országok állampolgárai csak akkor folyamodhatnak nemzetközi védelemért Magyarországon, ha először egy Európai Unió területén kívül található magyar nagykövetségen szándéknyilatkozatot nyújtanak be, amelyben kinyilvánítják, hogy menedékjogért folyamodnának. Emellett rendelkezniük kell az erre a célra kiadott különleges beutazási engedéllyel.

Az Európai Bizottság szerint ez a szabály a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés jogellenes korlátozását jelenti, egyúttal ellentétes a menekültügyi eljárásokról szóló uniós irányelvvel, mivel kizárja, hogy a Magyarország területén és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/15/brusszel-europai-bizottsag-magyar-kormany-birosag-menekultugyi-eljaras-bevandorlo/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja hét helyen is …