2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az Emmi megfosztja Iványi Gábor egyházát egy 95 millió forintos támogatástól

Hirdetés

Az Emmi megfosztja Iványi Gábor egyházát egy 95 millió forintos támogatástól

További 95 millió forintot von el a következő tanévben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott köznevelési intézményektől az Emberi Erőforrások Minisztériuma – közölte honlapján a gyülekezet.

Maruzsa Zoltán államtitkár 2021 júniusának elején tájékoztatta a közösséget arról, hogy a következő tanévre a minisztérium a köznevelési feladatainak ellátásához nyújtott költségvetési támogatáson túl nem köt többlettámogatást biztosító köznevelési szerződést a MET-tel. A MET úgy véli, ezzel csaknem 2500 szociálisan hátrányos helyzetű gyerek iskoláztatását, továbbá a velük foglalkozó mintegy 500 fő állását veszélyeztetik.

A 2012. évi egyházi törvény értelmében az Iványi Gábor vezette MET elveszítette a korábbi egyházi státuszát, s egyesületté kellett volna alakulnia, az Alkotmánybíróság azonban a  6/2013 (III.8.) számú határozatában Alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a státusz elvesztését, kimondva, hogy az egyesületi átalakulás nem kényszeríthető ki, a korábbi egyházak pedig nem veszíthetik el a státuszukat. Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2014-ben kimondta, hogy hogy az egyházi törvény az Emberi Jogok Európai Egyezményébe ütközik, ezért a magyar államnak kártérítést is kellett fizetnie az egyházi státusz elveszítéséből adódott károk kompenzálása címén.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/28/ivanyi-gabor-met-maruzsa-zoltan-emmi-koznevelesi-szerzodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 20 millió forint értékű e-bringával buktak le a szerb-magyar határon

A szerbiai vámhatóság kedden közölte, hogy a vámosok a szerb-magyar határon, a  horgosi határátkelőn hat …