2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az emberek kiálltak a kiskunhalasi kórház menesztett főigazgatója mellett

Hirdetés

Az emberek kiálltak a kiskunhalasi kórház menesztett főigazgatója mellett

Április 25-én jelentette be a kiskunhalasi Semmelweis Kórház közösségi oldalán Gondos Miklós vármegyei intézményvezető, hogy Szepesvári Szabolcs távozott az intézmény főigazgatói posztjáról, helyét pedig Lénárt Endre veszi át. Indoklás nem volt a poszthoz, illetve arról sem tájékoztatták az embereket, hogy Szepesvári felmondott vagy esetleg kirúgták posztjáról.

Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő akkor azt írta, hogy „fontos tisztázni, hogy a távozás mögött a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban” – írta meg a Bács-Kiskun vármegyei hírportál.

A bejelentés felháborította nem csak a kiskunhalasi, de a környék településeinek lakosságát is, több polgármester is kiállt a menesztett főigazgató mellett, és Bányai Gábor is felemelte hangját a döntés ellen. Vasárnap estére párt- és politikamentes tüntetést szerveztek a kórház előtti térre, ahol kétezren gyűltek össze, hogy Szepesvári Szabolcsot a támogatásukról biztosítsák. A tüntetésen a volt főigazgató és több exkollégája is beszédet mondott. Bár politikusok nem szólaltak fel, de azt a szervezők elmondták, hogy Bányai kezdeményezte Szepesvári visszahelyezését a főorvosi posztjára.  

A menesztés konkrét okairól továbbra sincs információm, annyit tudok, hogy másfél éve boszorkányüldözés folyt Szepesvári Szabolcs ellen a vármegyei központi kórház vezetője részéről, aki mindent elkövetett, hogy a halasi kórház főigazgatóját […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/29/semmelweis-korhaz-kiskunhalas-foigazgato-menesztes-tuntetes-szepesvari-szabolcs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …