2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az elmúlt két hétben 603 futballpályányi terület égett le Magyarországon

Hirdetés

Az elmúlt két hétben 603 futballpályányi terület égett le Magyarországon

Egyre több szabadban keletkezett tűzhöz riasztják az utóbbi időben a tűzoltókat, ezek oka legtöbb estben a kerti zöldhulladék-égetésre vezethető vissza – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írják, március 1-je óta összesen 543 alkalommal keletkezett tűz a szabadban, a leégett terület nagysága akkora, mint 603 futballpályáé.

Ha valaki a saját kertjében, a szőlőjében, a telkén az összegyűjtött száraz növényeket el szeretné égetni, csak akkor teheti meg, ha az adott településnek van erről szóló önkormányzati rendelete. Az összegyűjtött zöldhulladékot kizárólag az önkormányzati rendeletben meghatározott időben szabad elégetni

– olvasható a kommünikében, hozzátéve, hogy nem mindegyik önkormányzat engedi ezt. Ahol ugyanis az önkormányzat nem alkotott erről rendeletet, ott tilos a zöldhulladék-égetés.

Hirdetés

Az önkormányzati rendelet csak az összegyűjtött zöldhulladék elégetésére vonatkozik, tarlót, nádast égetni tilos – fogalmaznak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/14/katasztrofavedelem-tuz-szabadter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Magyar-szerb rangadó – fotó

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230325-orban-viktor-magyarszerb-rangado.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …