2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az ellenzék szerint a bajba jutott dolgozók kapják meg bérük 80 százalékát

Hirdetés

Az ellenzék szerint a bajba jutott dolgozók kapják meg bérük 80 százalékát

„Nagyon fájt, hogy Magyarországon ilyen rossz volt a válságkezelés” – mondta Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. Hozzátette: számos európai országban a fizetések 80-90 százalékát kapják kézhez a bajba jutott dolgozók, míg Magyarországon ennek csak a töredékét.

„A VÍRUS DIKTÁLJA A TEMPÓT”

Hirdetés

– mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. A politikus szerint a kormány nem készítette fel az egészségügyi rendszert a második hullámra. 

„AZZAL, HOGY SZÉTVERTÉK AZ ÁNTSZ-T, HIÁNYZIK EGY OLYAN INTÉZMÉNY, AMELY KÉPES LENNE KEZELNI A JÁRVÁNYT”

– tette hozzá. 

A bizalmatlansági válság miatt alacsony az oltási kedv Magyarországon, mert a kormány egymásnak ellentmondó információkat közölt az oltással kapcsolatban – jelentette ki a szocialista politikus.

Minden adóforintot a magyar családok támogatására kell fordítani – ezt már Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője mondta.

Szerinte a 2021-es költségvetésben azonnali átcsoportosításra van szükség. Le kell állítani a látszat- és presztízsberuházásokat. Hozzátette: vissza kell adni az önkormányzatok önrendelkezését, hogy maguk dönthessenek gazdasági kérdésekben.

„KI KELL FIZETNI A MUNKÁJUKAT VESZTETT EMBEREK BÉRÉNEK 80 SZÁZALÉKÁT”

– javasolta Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője. A politikus szerint ezt visszamenőlegesen kellene kifizetni a gazdaságvédelmi alap terhére. Varga Zoltán hangsúlyozta, hogy az európai uniós forrásokat éppen erre a célra kapta Magyarország. 

„MEGMUTATKOZOTT, HOGY MENNYIRE NEM SEGÍTETTE AZ ORBÁN-KORMÁNY A MEGÉLHETÉS NÉLKÜL MARADT DOLGOZÓKAT, VÁLLALKOZÓKAT ÉS CSALÁDOKAT”

– mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke. A politikus szerint a gazdasági mentőcsomag éppen a legnehezebb helyzetbe került százezreknek nem jelent segítséget.

Kapcsolódó

Étterembezárás és futárkodás – így küzd a vendéglátóipar

Eltérő történetek a válság sújtotta szektorból.

Cseh Katalin, a Momentum Európai Parlamenti képviselője kiemelte, hogy míg Magyarországon csak minden huszadik embert támogatja a kormány, addig Ausztriában minden ötödik állampolgárt. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/12/ellenzek_covid2021_valsag_dk_momentum_jobbik_kunhalmi_agnes_cseh_katalin_eu_orban_kormany-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tízmilliókat mosott tisztára a 69 éves Tolna megyei nő

Egy Tolna megyei Nakon élő hatvankilenc éves nő egy eddig a rendőrség számára ismeretlen személy …