2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az ellenzék közösen sürgeti az ápolók béremelését

Hirdetés

Az ellenzék közösen sürgeti az ápolók béremelését

A Párbeszédnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem megaláztatás, hanem valódi hála és köszönet jár az ápolóknak. Az ellenzéki párt azt írta:

az Orbán-kormány évek óta csak hitegeti az egészségügyi szakembereket, de érdemi intézkedés nem történik.

Hirdetés

A magyar ápolók bérezése messze elmarad európai szaktársaikétól – tették hozzá, kiemelve, hogy Szlovákiában is a kétszeresét, Csehországban a háromszorosát keresi egy ápoló, miközben a magyar egészségügyi dolgozók – a szakemberhiány miatt – 10-12 órát robotolnak.

Véleményük szerint a kormánynak azonnal és érdemben meg kell oldania az ápolók bérezési problémáit. Mint írták, évek óta követelnek „minden trükközés nélküli” ötvenszázalékos béremelést az egészségügyi dolgozóknak.

A DK és az LMP is elmondta a véleményét

Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, a DK egészségügyi szakpolitikusa szintén közleményben mondott köszönetet azoknak az ápolóknak, akik több mint egy évtizede kitartanak a magyar egészségügyben, „dacára a katasztrofális munkakörülményeknek és a megalázóan alacsony béreknek”. Külön hálával szólt azokról, akik a koronavírus-járvány idején folytattak mindennapi küzdelmet az emberéletek megmentéséért.

A DK szerint kötelesség kiállni a magyar egészségügyben hősiesen helytálló ápolókért. Felháborítónak nevezték, hogy Orbán Viktor kormánya „ennek a megbecsülésének és tiszteletnek a legkisebb jelét sem mutatja”, és az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/12/ellenzek-politika-demokratikus-koalicio-lehet-mas-a-politikaparbeszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy mágus már januárban megjósolta Berki Krisztián halálát

Januárban a Metropolnak nyilatkozó Iszet Boszorkány Főpapnő és Mágus pontos jóslatot mondott a Berki Krisztián …