2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az „egymillió alkoholista hazája” szlogen nem vicc

Hirdetés

Az „egymillió alkoholista hazája” szlogen nem vicc

Az elmúlt másfél év komoly kihívás elé állította a függőket: megváltoztak a betegutak, és a terápiás lehetőségek is átalakultak. Mint arról korábban beszámoltunk, a drogrehabilitációs központokban is szigorú járványügyi szabályokat vezettek be, az újonnan bekerülőknek negatív PCR-tesztet és/vagy karantént kellett vállalniuk, csak azután csatlakozhattak a többiekhez. Ez a tortúra elképesztően megnehezítette a bekerülést, sokan emiatt nem tették meg az első lépést.

Az Anonim Alkoholisták Magyarországi Közössége most arról számolt be, hogy a járvány tavaly márciusi megjelenése után náluk is fontos változások mentek végbe.

A gyűléseknek javarészt helyt adó egészségügyi, szociális intézményekben elsők között rendeltek el látogatási tilalmat, így rögtön tudtuk, hogy új helyszínt kell keresnünk. Megpróbálkoztunk a szabadtérrel, parkokban, udvarokban jöttünk össze, de ez sokakat feszélyezett, és egy idő után már ott is kockázatos volt a személyes találkozás

– tudtuk meg a közösség egyik tagjától. Mint mondja, ez volt az a pont, amikor belátták, hogy át kell állni az online gyűlésekre, noha korábban mindig is nagyon fontosnak tartották a személyes találkozást, sőt, úgy vélték, hogy ez a gyógyulás alapja, hiszen a függők gyakran a járványtól függetlenül is magányosan, izoláltan élnek, és nem ritka, hogy ez az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal.

Hirdetés

Idővel ugyanakkor rájöttek, hogy az online gyűléseknek is számos előnye van, így ugyanis azok is csatlakoztak, akik korábban ezt szemtől szemben nem merték megtenni, vagy esetleg az utazást nem tudták vállalni.

„Elsőként a mi csoportunkban indultak el az online ülések, aztán országszerte egyre több közösség követte a példánkat. Majd létrehoztuk a <a href="https://csakamainap.hu/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/16/alkoholizmus-jarvany-fuggoseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lassú a haladás a főváros felé vezető utakon

Lassú a haladás a főváros felé vezető utakon

A főváros felé vezető főbb útvonalakon már több helyen is élénk a forgalom. Telítettek a …