2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az egykori Nemzeti Színházat is megidézik a Blaha felújításakor

Hirdetés

Az egykori Nemzeti Színházat is megidézik a Blaha felújításakor

Már az előző városvezetés idején meg kellett volna valósulnia a Blaha Lujza tér rekonstrukciójának, ám az építési terület átadására csak a mai napon került sor – mondta Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a BKK által szervezett háttérbeszélgetésen.

Az érdemi munkavégzés július 12-én, hétfőn kezdődik, ekkortól komolyabb forgalomkorlátozásokra is számítani kell.

Hirdetés

A Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában irányonként csak egy-egy sáv áll majd a gépjárművek rendelkezésére, kerülni a Wesselényi és a Dohány utcán lehet. Itt értelemszerűen megnövekszik majd a forgalom, mivel felfüggesztik a forgalomcsillapítási intézkedéseket. A 4-es, 6-os villamos zavartalanul közlekedik, a 99-es és a 217-es buszok ugyan terelt útvonalon, de szintén közlekednek. A 7-es buszcsalád megállóit 15 méterrel arrébb helyezik és csak két busz tud majd megállni a megállóban.

Az aluljárók megközelíthetők lesznek a felújítás alatt is. Ugyancsak a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában megteremtik és akadálymentesítik a gyalogosok számára a felszíni átkelést. Az aluljáró szigetelése felülről történik, és a téren mintegy hetven fát is elültetnek, ezeket vízáteresztő burkolattal veszik körbe. Az ültetések során az egyedüli akadályt a földben lévő közművek jelentik, ezeket ki kell kerülni. A Népszínház utca–Somogyi Béla utca tengelyének kereszteződésében új szökőkúttal találkozhatnak majd az arra járók, de a jól ismert gombaszökőkút is megmarad. Civilek részéről korábban számos <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/07/az-egykori-nemzeti-szinhazat-is-megidezik-a-blaha-felujitasa-nyoman/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Ez a vasárnap viharral kezdődött, és úgy tűnik, viharral is ér véget, a szombat éjjeli …