2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az egyik a barátnője orrát kalapálta, a másik a lakótársát kínozta, de volt, aki 25 vagy épp 38 millát nyúlt le

Hirdetés

Az egyik a barátnője orrát kalapálta, a másik a lakótársát kínozta, de volt, aki 25 vagy épp 38 millát nyúlt le

Az ügyészség honlapján szereplő hírek közül az igazán durva dolgokat már olvashatták külön is (1., 2., 3.), de miért is fosztanánk meg önöket a többi bűnténytől, illetve az ügyészek munkájának teljes körű krónikájától. Íme a mai termés széflopástól barátnőverésen át a lakótárskínzásig.

1. Huszonötmilliót nyúlt le egy rendelőintézeti dolgozó a fizetős vizsgálatok pénzéből

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki beosztását felhasználva, informatikai adatokat megváltoztatva, betegek után közel huszonötmillió forinthoz jutott. A vádirat szerint a nő egy rendelőintézetben közvetlenül irányította a szakdolgozói tevékenységet. Feladatai közé tartozott a térítési díj ellenében igénybe vett vizsgálatokért átvett pénzzel napi rendszerességgel elszámolni az intézet felé.

2010. januárja és 2018. július közepe közötti időszakban a nő – a pozíciójával járó jogosultságot felhasználva – az egészségügyi intézet által használt számítógépes programban rendszeresen írt át már kiállított ambuláns lapokon úgynevezett „fizetős kódot” „nem fizetős” kódra. Továbbá térítésköteles vizsgálatokat ingyenes vizsgálatokra kódolt át.

Ezen esetekben a nő a saját maga által vásárolt bizonylati tömbből adott elismervényt a betegeknek az átvett térítési díjakról, de azt nem fizette be az intézetnek, hanem saját céljaira használta fel. A nő vádbeli időszakban magatartásával közel huszonötmillió forinthoz jutott.

Hirdetés

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

2. Részeg fiatal vert részeget a pénztárcáért, 3 év 9 hónapot kapott

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 21 éves férfit, aki az egyik kaposvári áruháznál bántalmazta a sértettet azért, hogy megszerezze a pénztárcáját. Az ittas állapotban lévő vádlott 2020. június végén ittasan az egyik kaposvári áruház előtt tartózkodott, amikor meglátta a szintén ittas sértettet, akitől pénzt kért. A sértett ezt megtagadta, mire a vádlott őt hirtelen arcon ütötte, majd a földön még kétszer megrúgta.

A vádlott ezután átkutatta a magatehetetlen sértett ruházatát, majd a nadrágjából kivette a pénztárcáját, és távozott a helyszínről. A sértett ismerősei azonban értesítették a rendőröket, akik a férfit még a közelben elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség ezt követően indítványozta a vádlott letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkezetek.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. július 24-én megtartott tárgyaláson az ügyészi indítvánnyal egyezően rablásban mondta ki bűnösnek az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat, akit 3 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélt és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerőre emelkedett.

3. Ablaktörő kalapáccsal verte orrba a vonaton a barátnőjét

A Püspökladányi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az útitársával kialakult vitáját erőszakkal rendezte.

A vádlott és a sértett baráti viszonyban állnak és 2019. október 12. napján kora délután együtt indultak szórakozni Debrecenbe egy Budapestről induló vonattal. Útközben összevesztek, mivel a vádlott egy közösségi oldalon egy olyan bejegyzést tett közzé, ami nem tetszett a lánynak. Vitájuk közben a folyosóra is kimentek, ahol tovább folytatták a veszekedést.

Karcag és Püspökladány közötti útszakaszon a lány tartott attól, hogy a fiú bántalmazni fogja őt, ezért visszament a fülkéjükbe és belülről tartotta az ajtó fogantyúját, hogy a vádlott ne tudjon utána menni. A férfi ekkor levette a folyosón elhelyezett üvegtörő kalapácsot, és azzal kétszer ráütött a fülke ajtajára, aminek betört az üvege. A kitört üvegen keresztül benyúlt, és a kalapács hegyes végével ráütött a lány orrára. A sértett nyolc napon […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/07/29/ugyeszseg_hirek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tizenöt egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Tizenöt egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

A Magyar Orvosi Kamara listája szerint – amely a koronavírus miatt meghalt egészségügyi dolgozóknak állít …