2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az autósok negyede lemondana autójának használatáról Erzsébetvárosban, némi feltétellel

Hirdetés

Az autósok negyede lemondana autójának használatáról Erzsébetvárosban, némi feltétellel

Jelentős többségben vannak Erzsébetvárosban azok, akik kevesebb autót és ezzel párhuzamosan több fát, kerékpársávot, forgalomcsillapított, illetve sétálóutcát látnának szívesen a kerületben. Ehhez azonban az kellene, hogy kevesebb helyi lakosnak legyen autója. Egy friss felmérés annak járt utána, milyen lehetőségek vannak ennek előmozdítására – számolt be a Telex.

Az egyik módszer a közösségi autóhasználat lehet, egy közösségi autó kutatások szerint 5-10 saját autót tudna kiváltani. A lap felidézi, hogy Nyugat-Európában több helyen közösségi autók részére fenntartott parkolókkal támogatják a lakosok közösségiautó-használatát.

A felmérés szerint az erzsébetvárosiak zöme is támogatná, hogy legyen a kerületben 30-40 ilyen parkoló, legalább. A közösségi autók esetében azonban nehézséget jelenthet, hogy nyaraláshoz bonyolult lehet autót bérelni, ezt a megkérdezettek 72 százaléka jelölte meg problémaként. Ugyanakkor önmagában azt, hogy a közösségi autót mások is használják, az autóhasználók csak 41 százaléka tartja problémának. Jelenleg egyébként a válaszadók 16 százaléka használ közösségi autót.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/01/28/az-autosok-negyede-lemondana-autojanak-hasznalatarol-erzsebetvarosban-nemi-feltetellel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

A cég álláspontja szerint a főváros érdekmúlásra hivatkozó elállása jogellenes. A kontraktus szerintük továbbra is …