2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Az ágyban aludjunk és szexeljünk, de ne dolgozzunk!

Hirdetés

Az ágyban aludjunk és szexeljünk, de ne dolgozzunk!

Gyakoriak a mozgásszervi panaszok azoknál, akik tartósan végeznek irodai munkát. Az ülő életmód, a helytelen testtartás, vagyis a mozgáshiányos élet, illetve az íróasztal és a monitor előtt való görnyedés egyáltalán nem elhanyagolható tényezők az egészségkárosodás terén.

A járványügyi intézkedések, korlátozások és ajánlások mellett egyre elterjedtebbé vált a távmunka, azaz a home office. Ha pedig már sokaknak otthon kell felvenniük a munkát, vonzónak tűnhet, hogy „bevigyék” az irodát az ágyukba, vagy a kanapéjukba süppedve álljanak neki dolgozni. Talán kevesen gondolnák, de

ez a kényelem számos egészségügyi problémát okozhat.

Hirdetés

Az Instagramon a #WorkFromBed hashtagre rákeresve több ezer fotót találunk arról, hogy kávé vagy reggeli mellett, pizsamában, hálóingben az ágyon kényelmesen elnyúlva, laptoppal az ölükben vagy tablettel a kezükben vágnak bele a munkába az emberek, pedig ez egyáltalán nincs így rendben.

Elterjedt a koronaszomnia

A valóságban az ágyban való munka olyan, akár permanens egészségügyi károsodásokkal járhat, amelyek jeleit nem feltétlenül most észleljük, hanem életünk későbbi szakaszában – figyelmeztet az ágyban végzett irodai munka témájával foglalkozó BBC napokban megjelent cikke.

Több amerikai szakembert is idéztek, akik szerint sehogy sem optimális ágyból dolgozni, különösen a fiatalok mégis hajlamosak erre, mert nem érzik egyből a fájdalmat, később azonban nagyon is fogják.

Könnyen lehet, hogy mire idősebbek lesznek, jóvátehetetlen kárt okoztak a rossz szokásaikkal. Lehet szó egyszerű fejfájásról, de akár állandó hátmerevségről, ízületi gyulladásról, nyakfájdalomról.

Rachel Salas, a Johns Hopkins Egyetem alvásszakértője és neurológia docense szerint nemcsak a testre van rossz hatással, ha az ágyból dolgozunk, hanem a produktivitásra és az alvásra is. Salas azt mondja, hogy az ágyat három dologra tartsuk fent:

  • az alvásra,
  • a szexre,
  • és arra, ha betegek vagyunk.

Minél többet tévézünk, videójátékozunk ugyanis az ágyban, az agyunk annál inkább azt tanulja meg, hogy mindezeket lehet az ágyban is csinálni.

A Johns Hopkins Egyetem alvásszakértője és neurológia docense arra hívja fel a figyelmet, hogy

ha mindennap bevisszük az ágyba a telefont, a laptopot, a villogó képernyőket, amelyekre a munkánkhoz szükségünk van, az agyunk és a testünk előbb-utóbb már nem fogja az ágyat a pihenéssel összekapcsolni.

Ez az egyik fő oka annak, hogy a járvány „koronaszomniához”, a karanténidőszak alatt elterjedt álmatlansághoz és alvászavarhoz vezetett.

<img id="kep_szerkfoto_image_36793761" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3679/36793/367937/36793761_d38fd76f77782d79a8ad4eda2b3d3580_wm.jpg" alt="GettyImages-1228180890" data-image_width="727" data-image_height="485" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/23/home-office-veszelyek-munka-agyban-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliós kárt okozott a Képviselői Irodaházban a füstgránátos jobbikos

Milliós kárt okozott a Képviselői Irodaházban a füstgránátos jobbikos

„A krízishelyzetek fekete öves mestere” az a jobbikos fiatal, aki szerda este füstbombával okozott pánikot …