2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Átment a Kúriánál a kormány nemi átalakító műtétekre vonatkozó népszavazási kérdése

Hirdetés

Átment a Kúriánál a kormány nemi átalakító műtétekre vonatkozó népszavazási kérdése

A Kúria döntésével gyakorlatilag rábólintott a Nemzeti Választási Bizottság nyári határozatára, amely gond nélkül átengedte a kormány mind az öt népszavazási kérdését. Később valamennyit megtámadták a Kúrián. A mostani kérdést a Kúria elnöke, a Varga Zs. András vezette tanács engedte át, és olyan indokokkal, hogy a felülvizsgálati kérelmek nem voltak megalapozottak, mert az egyik például olyan alaki hibában szenvedett, amely kizárja az érdemi felülvizsgálat lehetőségét. Ugyanakkor döntésük elvi tartalmát két pontban fogalmazták meg:

1. A választópolgári népszavazási kezdeményezés, valamint a köztársasági elnök és a Kormány által kezdeményezett népszavazás Alaptörvényen alapuló közjogi következményei eltérőek, ezért feltételeinek vizsgálata is eltérő.

2. A népszavazásra javasolt kérdés vizsgálata során figyelemmel kell lenni arra, hogy az egyértelműség követelményének következetes érvényesítése nem vezethet oda, hogy valamely tárgykört a teljesíthetetlen követelmények megfogalmazása által az NVB vagy a Kúria ténylegesen kizárjon a népszavazásra feltehető kérdések köréből.

A kormány még nyáron öt kérdésben tervezett népszavazást:

Hirdetés

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/09/kuria-nepszavazas-nemzeti-valasztasi-bizottsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyukakat fúrtak és gázolajat öntöttek bele – brutálisan megrongálták a 70 éves demecseri platánt

Barbárság Demecseren. Hét évtizede áll a Szabolcs megyei településen egy platánfa, amit a minap vandálok …