2020. szeptember 26., szombatMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Átadták a felújított Károlyi-Csekonics-palotát

Átadták a felújított Károlyi-Csekonics-palotát

Különleges történetű épületegyüttest újítottak fel, és adtak át szeptember 1-jén a Múzeum utca és a Recivzky utca között. A budapesti Károlyi-Csekonics-palota rekonstrukciója 2017 óta zajlott, az épület Múzeum utcai szárnyában teljes körű felújítást végeztek. A felújított épületet a Károli Gáspár Református Egyetem fogja használni.

A keddi ünnepélyes átadón beszédet mondott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta: az egyetem feladata tartalommal megtölteni a tereket, a református egyház feladata pedig az, hogy megfelelő formában hasznosítsák az épületet. Mint mondta: 

az állam a rendszerváltoztatás egyik fontos örökségét megőrizve történelmi rekonstrukciót hajtott végre, hogy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/01/atado_karolyi-csekonics-palota_budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A klímaváltozást és a mesterséges intelligenciát is kutatják az új laborok

A klímaváltozást és a mesterséges intelligenciát is kutatják az új laborok

Virológiai Nemzeti Laboratórium és Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium nyílt a Pécsi Tudományegyetemen (PTE). Az innovációs és …