2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Áprilisban hozhatnak ítéletet a Hableány-katasztrófa ügyében

Hirdetés

Áprilisban hozhatnak ítéletet a Hableány-katasztrófa ügyében

Előreláthatóan 2022 áprilisában hirdet ítéletet a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon a 2019. május 29-ei Hableány-katasztrófa ügyében. A vád szerint a Duna budapesti szakaszán hegymenetben hajózó Viking Sigyn szállodahajó szabálytalanul előzve érte utol a Hableány sétahajót a Margit híd pesti hídfőjénél. 

A Viking kapitánya a tanúvallomásában elismerte, hogy nem látta a Hableányt. Jurij Csaplinszkij ellen később vádat emeltek  vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésnek vétsége és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt. 

A Magyar Nemzet arról ír, hogy ha a bíróság a vádakat bizonyítottnak találja, akkor a vádlott 11 év szabadságvesztést is kaphat halmazati büntetésül. A bizonyítási eljárás még legalább három napon át folytatódik. 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a Hableány balesetben elhunyt kapitányának ügyvédjét halálosan megfenyegették. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/23/hableany-buntetoper-itelethirdetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …