2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Annyira durva a járvány helyzet Csongrád-Csanádban, hogy újranyithatnak egy kórházat

Hirdetés

Annyira durva a járvány helyzet Csongrád-Csanádban, hogy újranyithatnak egy kórházat

Csongrád-Csanád megye a leginkább érintett a koronavírus-járványban, noha Szegeden és Hódmezővásárhelyen még nem robbant be a járvány. Ezt írta Balogh Dénes, a szegedi klinika ápolási igazgatója a vezető szakdolgozóknak. A Szeged.hu birtokába került levél szerint az igazgató jelezte: intézményükben 246 covidos beteget ápolnak. Hozzáfűzte: az ápolt betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb.Szerinte a mostani járványhullám csúcsa december közepére vagy második felére várható.

Arról is említést tett az igazgató, hogy átszervezik a betegellátást Csongrád-Csanád megyében. Így a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba a súlyos állapotban lévő fertőzötteket viszik majd.

A levélből az is kiderült: felvetődött a kiskunhalasi járványkórház megnyitása is, ezt a klinika szeretné elkerülni, attól tartanak, többnyire szegedi dolgozókat vezényelnének oda. A klinika ápolási igazgatójának levele a portál szerint azt is tartalmazza, hogy néhány napon belül további 140–150 szakdolgozót kell bevonni a koronavírusos betegek ellátásába. A túlmunkákat az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/10/szegedi-klinika-covid-19-betegei-atszervezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

Orbán Viktor péntek este a Varsóból jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahol kifejtette a véleményét Brüsszelről, …