2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Amikor azt hittük, hogy vége lehet, újra visszatért a járvány

Hirdetés

Amikor azt hittük, hogy vége lehet, újra visszatért a járvány

2021-et a még 2020-ból magunkkal hozott járványügyi intézkedésekkel kezdte az ország, este 8 és reggel 5 óra között kijárási korlátozás volt, az éttermek csak elviteles kiszolgálással működhettek, a gyógyszertárak és benzinkutak kivételével az üzletek este 7 óráig maradhattak nyitva, a szállodák üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezetteket fogadhattak, zárva voltak például a mozik, uszodák, állatkertek.

2021 január elejére, kevesebb mint a járvány kezdete után egy évvel átlépte a tízezret a halálos áldozatok száma Magyarországon.

A tavasz felé közeledve, február közepén elindult a nyitásról szóló konzultáció, de hamar kiderült, hogy a harmadik hullám még csak akkor vette kezdetét, megérkezett a brit variáns, február végén Orbán Viktor arról beszélt, hogy az addigi járvány legnehezebb két hete jön.

Hirdetés

A helyzet annyira súlyos volt, hogy március elején további szigorításokat kellett bevezetni: az élelmiszerüzletek, patikák, benzinkutak, drogériák, dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac kivételével minden üzletnek be kellett zárnia. A szolgáltatások is szüneteltek a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai, járműszerviz-szolgáltatások kivételével. A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező volt.

A járvány legsúlyosabb időszakaiban az oktatás is átalakult, az intézmények a személyes jelenlét helyett digitális tanrendre tértek át, illetve az óvodák is zárva voltak. A kormány közben védettségi igazolványt vezetett be az oltottaknak és a víruson átesetteknek, de azt csak később töltötte meg jogosítványokkal.

A hiányzó vakcináktól a túl kevés jelentkezőig

A kormány lassúnak tartja a Brüsszel által koordinált uniós vakcinabeszerzést és szállítást. A nyugati oltóanyagok lassan és kis mennyiségben érkeznek, ez jelentősen korlátozza és fékezi a védőoltások végrehajtását – olvashattuk január 14-én a kormányzati tájékoztatóoldalon. Akkor még csak a Pfizer és a Moderna szállított vakcinát Magyarországra. Szijjártó Péter január 18-án közölte, hogy a kínai és az orosz oltóanyagról is tárgyalnak.

„A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van” – mondta Orbán Viktor 2021. január 15-én a Kossuth rádióban; akkor 105 ezernél járt a beoltottak száma.

Január 22-én érkezett a bejelentés: egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag Szputnyik V-t vásárolt Magyarország. Január végén ötmillió adag Sinopharm érkezése vált biztossá. Ezzel a két oltóanyaggal kiegészítve a nyugati vakcinákat (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) európai szinten is gyorsan haladt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/29/koronavirus-jarvanykezeles-oltas-vakcina-delta-omikron-varians-evertekeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Drogközpont lehetett Pásztó – több száz millió forint értékű kábítószert találtak

Drogközpont lehetett Pásztó – több száz millió forint értékű kábítószert találtak

Több száz millió forintnyi kábítószert találtak a rendőrök Pásztón egy 52 éves férfi és 19 …