2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Alternatív esküt tett a Momentum

Hirdetés

Alternatív esküt tett a Momentum

Az új Országgyűlés megalakulásának reggelén a Momentum tagjai alternatív esküt tettek, a párt szerint a valódi eskü ugyanis „vajmi keveset mond arról, hogy mi ma egy politikus felelőssége és kötelessége”.

A Momentum frakció tagjai alternatív esküt tettek. A párt Facebook-oldalán azt írta, hogy azért fognak dolgozni, hogy a politika a hatalom helyett újra az embereket szolgálja.

A videóban Fekete-Győr Andrástól kezdve mind a tíz parlamenti képviselő elmondja, hogy az ország egészét képviselő, szociális, zöld és demokratikus Magyarországért fognak dolgozni a parlamenten kívül is.

Esküszünk, hogy küzdeni fogunk egy igazságos, emberséges és zöld Magyarország létrejöttéért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért! A Parlament falain belül, de leginkább azon kívül, az emberek között

Hirdetés

– hangzik el az alternatív esküben. 

A párt közleményben emellett hozzáfűzte:

A mai napon az Országgyűlés alakuló ülésén a Momentum-frakció tagjai leteszik a képviselői esküt. A néhány óra múlva elhangzó, és a regnáló hatalom igénye szerint toldozott-foltozott Alaptörvényre hivatkozó eskü rövid szövege azonban vajmi keveset mond arról, hogy mi ma egy politikus felelőssége és kötelessége.

Mint arról korábban <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/02/momentum-alternativ-esku-orszaggyules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: A magyar nép nemet mondott a Gyurcsány vezette baloldalra

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: a hatalom a népé, ez a törvény, ez …