2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Alkotmánybíróság elé viszik az ellenzéki pártok a státustörvényt

Hirdetés

Alkotmánybíróság elé viszik az ellenzéki pártok a státustörvényt

A párt tájékoztatásában kiemelte: a pedagógus-szakszervezetek az ellenzéki parlamenti képviselők segítségét kérték, hogy előzetes normakontrollal támadják meg az Alkotmánybíróságon a tiltakozó tanárok elleni „bosszútörvényt”.

„A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója kiáll a pedagógus szakszervezetek mellett és támogatja az ellenzéki pártok közös beadványát” – olvasható a közleményben, melyben kitértek arra is, hogy álláspontjuk szerint Orbán Viktor miniszterelnök azért akar bosszút állni a pedagógusokon, mert „polgári engedetlenséggel és sztrájkkal próbáltak maguknak méltányos bért kiharcolni”.

Mint ismert, a státustörvény-tervezetet március elején tette közzé a kormány, azóta folyamatosak a […]

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/27/statusztorveny-oktatas-alkotmanybirosag-ellenzeki-partok-dk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: A kormány új programmal támogatja a magyar cégeket

A külügyminiszter aláhúzta: Magyarország lakosságszám tekintetében 95. a világon, az exportteljesítményével viszont a 34. helyen …