2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Alapvető élelmiszerek tűnhetnek el a boltok polcairól

Hirdetés

Alapvető élelmiszerek tűnhetnek el a boltok polcairól

Kávéból mindennap több mint kétmilliárd csésze fogy a világon, de nem biztos, hogy ez sokáig így marad. Az előrejelzések szerint ugyanis az évszázad közepére a mostani kávétermőterületek akár fele alkalmatlanná válhat a termesztésre.

Magyar tulajdonban csupán egyetlen kávéültetvény van a világon, amely Costa Ricán található. A tulajdonos most arról beszélt, hogy hatalmas mértékben nő az UV-sugárzás, és emiatt a helyi agrárminisztérium folyamatosan kongatja a vészharangot.

Azok az ültetvények, amelyek nem kezdik meg azonnal az árnyékolást a területeken, (…) tíz év múlva már nem szüretelnek

– fogalmazott Tóth Sándor, az ültetvény tulajdonosa az ATV Híradójában

Hirdetés

Mint mondta, az árnyékolás nagy problémát jelent, hiszen nő a páratartalom, ami új gombás betegségek megjelenését okozhatja. Ehhez társul, hogy alig akad már, aki művelje a területeket, mivel az emberek nem akarnak nehéz mezőgazdasági munkát végezni. Tóth Sándor ugyanakkor biztos benne, hogy a kávé túlél, egy egész iparág dolgozik ezen. 

Más alapvető élelmiszerekre is ez várhat

Az ENSZ szerint nagy veszélynek vannak kitéve a rizstermesztésre szánt földek is, amelyek életképessége több mint ötven százalékkal csökkenhet a évszázad második felére. 

A klímaváltozás Magyarországot sem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/19/klimavalsag-aszalyok-kornyezetvedelem-kave-kukorica-alapveto-elelmiszerek-eltunese-a-polcokrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230322-orban-viktor-megerkeztek-a-magyarok.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …