2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Aláírásokat hamisítottak a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistái

Hirdetés

Aláírásokat hamisítottak a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistái

Két idős nőt bocsátott két év próbaidőre a Fővárosi Törvényszék, amiért a 2018. évi országgyűlési választások előtt több aláírást is meghamisítottak a Munkáspárt ajánlóívein – értesült a hvg.hu.

A lap információi szerint a 90 éves Ny. M. Lajosné elsőrendű vádlott a Fővárosi Törvényszéken tartott előkészítő tárgyaláson az utolsó szó jogán azt mondta:

Amit tettünk, azt nem szervezetten, tudatosan tettünk, hanem mulasztásos helyzetbe kerülve követtük el.

Az ügyészség és a szerdai ítélet szerint ő és társa, a 89 éves B. L. Gézáné másodrendű vádlott – a Magyar Munkáspárt két tagja – más emberek nevében írták alá a párt színeiben induló Szentpáli Kolos ajánlóíveit a 2018. évi választások kampányidőszakban. Az ügyben egyébként a politikust is kihallgatták tanúként.

Hirdetés

A vád szerint az ajánlóíveken még olyan emberek nevei is szerepeltek, akik már az aláírásgyűjtés kezdete előtt elhunytak. Az is kiderült, hogy az aktivisták nem kértek minden esetben személyi igazolványt és lakcímkártyát, tehát gyakorlatilag bárki aláírhatott a nevükben, aki az adatok birtokában volt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/21/alairast-hamisitottak-a-munkaspart-89-es-90-eves-aktivistai/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Az Index népe szólt: megvan az ellenzéki favorit

Reggeli cikkünkben részletesen foglalkoztunk vele, hogy a közvélemény-kutatási adatok alapján Karácsony Gergely és Jakab Péter …