2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Akár tíz centiméteres hó is lehet, Budapest is kifehéredhet

Hirdetés

Akár tíz centiméteres hó is lehet, Budapest is kifehéredhet

Újabb mediterrán ciklon érkezik Magyarország területére, amelynek hatására sokfelé várható eső, záporeső. Az előző napokhoz képest annyival lesz másabb a mostani, hogy hátoldalán északnyugat felől a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel az eső csütörtök hajnaltól egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba válthat át – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebookon.

Ugyanakkor a modellek előrejelzése alapján nem egyértelmű, hogy a hideg mekkora mértékben éri utol a csapadékzónát, tehát nem tudni előre, mennyi lesz ebből az eső és mennyi a tartós hó.

Néhol 10 centiméter hó is eshet

Az Alföldön a csapadék döntően eső formájában érkezik. Csütörtökön Budapest térségében, a Dunántúlon és az Északi-középhegység nyugati részén egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, havazásba az eső. 

Mint írják, a magasabban fekvő, 300 méter feletti területeken érdemi hótakaró is várható. A Dunántúli-középhegységben, a Budai-hegységben, a Dunakanyar hegyeiben és a Börzsöny térségében

Hirdetés

akár a 10 centimétert is meghaladhatja a csütörtök estig lehulló friss hó mennyisége. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/18/idojaras-elorejelzes-ho-havazas-eso-zivatar-mediterran-ciklon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pisztollyal és késsel is rátámadt exe új párjára egy férfi Tatabányán

A férfi március 16-án este Tatabányán sétált az utcán, amikor egy részeg férfiba botlott, aki …