2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Akadozva készül az M3-as metróról szóló jelentés

Akadozva készül az M3-as metróról szóló jelentés

Karácsony Gergely főpolgármester január első munkanapján rendelte el az M3-as metróvonalon futó orosz metrókocsik felújítására kötött szerződés átfogó felülvizsgálatát, de azóta még csak az azzal kapcsolatos jelentésekig jutottak – írta a Népszava

A főpolgármester az után döntött az orosz metrókocsik felújításáról, valamint az azt megelőző tender átfogó felülvizsgálatáról, hogy a BKV jelentése szerint a felújított szerelvények padlólemezei intenzíven rozsdásodnak. Karácsony Gergely két hónapot adott a vizsgálatra. A BKV felügyelőbizottsága ehhez képest január végén foglalkozott először az üggyel, amikor nem támogatta azt a javaslatot, hogy a BKV könyvvizsgáló cége, valamint annak jogi partnere folytassa le a vizsgálatot, mert nem látták biztosítottnak az eljárás részrehajlás nélküli lefolytatását.

Augusztusban készült csak el a hármas metró kocsibeszerzését vizsgáló szakértői jelentés, aminek azóta is tart a véglegesítése. Az előző ciklusok kétes projektjeinek vizsgálatára létrehozott önkormányzati bizottsággal egyelőre annyit sem közöltek, hogy a beszámoló már elkészült – mondta Havasi Gábor, a testület vezetője.

A Népszava érdeklődésére a BKV úgy reagált, hogy: 

Jelenleg a jelentés véglegesítése zajlik, ami pusztán az elütések javítását és az adatok egyeztetését jelenti, természetesen a megállapítások megváltoztatása nélkül.

Katona Tamás, a felügyelőbizottság elnöke elismerte, hogy ő már látta a szakértői anyagot, de mint mondta: a három különböző – jogi, közgazdasági és műszaki – területről érkezett válaszok bizonyos pontokban nem egységesek és következetesek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/06/karacsony_gergely_m3-as_metro_es_az_onagyonulesezo_bkv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ne tervezzünk szabadtéri programot a hétvégére

Ne tervezzünk szabadtéri programot a hétvégére

Felhősebb, borúsabb idő várható a hosszú hétvégén. Október 23-án, pénteken még több lesz a napsütés, utána …