2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ajka MSZP-s képviselője sorozatban nyeri a város közbeszerzéseit

Hirdetés

Ajka MSZP-s képviselője sorozatban nyeri a város közbeszerzéseit

Az önkormányzatok helyi meghívásos közbeszerzési pályázatán nem indulhat el akárki, csak akit erre érdemesnek találnak. Így történt ez Ajkán is, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelzése szerint 2014 és 2022 között Pék Attila ajkai MSZP-s önkormányzati képviselő családi cége indult rendszeresen és sikerrel. A Baumidex Kft. összesen több mint 981 millió forint értékben nyert el különböző építési feladatokat a város közbeszerzési pályázatain. (A közbeszerzési értékhatár építési beruházás esetén a meghívásos közbeszerzési eljárásoknál nettó 50 és 300 millió forint között mozoghat.)

Mindez azt jelenti, hogy a képviselő cégének 2014 és 2021 közti nagyjából hárommilliárdos árbevételének hozzávetőleg 25 százaléka annak az önkormányzatnak a közbeszerzéseiből érkezett, ahol ő maga is képviselő.

A Baumidex az elmúlt 15 évből 12-ben nyert el megrendeléseket Ajka önkormányzatától vagy ajkai önkormányzat tulajdonában lévő cégtől. A település polgármesterét szintén az MSZP adja, Schwartz Béla személyében.

Hirdetés

Nem látnak, látnak

A polgármester lapunknak azt mondta, hogy tapasztalati adatok alapján, valamely szervezet vagy személy javaslata alapján, ha szükséges, az interneten történő keresés eredményeként, szakcégek ajánlásait figyelembe véve (stb.) döntenek arról, hogy mely […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/18/kozbeszerzes-ajka-onkormanyzat-kepviselo-arbevetel-osszefehetetlenseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vonattal ütközött egy autó Debrecenben

Vonattal ütközött egy autó Debrecenben, a Sámsoni úti vasúti átkelőnél vasárnap este; személyi sérülés nem …