2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ágh Attila: Ellenzéki győzelmet és új pártrendszert hozhat a 2022-es választás

Hirdetés

Ágh Attila: Ellenzéki győzelmet és új pártrendszert hozhat a 2022-es választás

Nagy valószínűséggel nyerni tud az ellenzék 2022-ben, a győzelem miatt pedig teljesen új pártrendszer alakulhat ki Ágh Attila politológus professzor szerint – számolt be az atv.hu. Az egyetemi tanár a Spirit FM műsorának vendége volt.

Ágh Attila úgy látja, hogy a mostani pártrendszer szerkezete gyökeresen és radikálisan át fog alakulni, a mozgások és a jelenlegi állapotok is ebbe az irányba mutatnak. Szerinte nem csupán koalíciós kormány lesz a jövőben, a nyugati országokhoz képest ezzel együtt egy fordított rendszer is kialakul majd. 

Értelmezése szerint a meglévő pártok nyugaton új koalíciót alakítanak majd, míg Magyarországon egy koalíció hoz létre egy új pártrendszert. 

Hirdetés

A politológus hozzátette: teljesen egyértelmű Orbán Viktor azon stratégiája, hogy a 16 baráti európai uniós pártból keres és akar kialakítani olyan közös nevezőt, amely összekovácsolja őket és – megfogalmazása szerint – kijelöli a miniszterelnök saját vezéri pozícióját a tizenhat párt együttműködésében. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/15/orszaggyulesi-valasztas-ellenzek-agh-attila/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta …