2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Áder János: Véletlenek formájában, de az Isten mindig velünk van

Hirdetés

Áder János: Véletlenek formájában, de az Isten mindig velünk van

A kérdés konkrét megválaszolásához a víz jelentőségét állította középpontba egy, a Vatikánban tett 2013-as látogatás előkészületéből kiindulva. Mint mondta, a Szentatyának egyéb ajándékok mellett egy Mátraverebélyszentkútról származó szenteltvizet vittek, de választhattak volna 26 másik kegyhely forrásából is. Véletlen? 

A repülőn olvasta, hogy 2,5 milliárd forintból bővítik és felújítják ezt a búcsújáró helyet. Véletlen? Amikor bemutatta családtagjait, a szentatya a neki átadott vízzel rajzol keresztet mindannyiuk homlokára. Véletlen? A négyszemközti találkozó fő témája a teremtett világ megóvása és vizeink védelme volt. Erről később pápai enciklika is született. Véletlen? Tíz nappal később Orbán Viktor egy fociedzésen megsérül és néhány napra járóképtelenné vált, ezért őt, azaz a köztársasági elnököt kéri fel, hogy helyettesítse a mátraverebélyszentkúti kegyhely alapkőletételén. Véletlen?

A nyitva hagyott kérdés után Ferenc pápa, Ima földünkért című írásának gondolatait idézve egészen széles spektrumra vetítette ki a keresztény emberek küldetését:

Segíts, hogy megmentsük azokat, akik e földön magukra hagyva és elfeledve élnek. Gyógyítsd meg életünket, hogy védelmezői legyünk a világnak, ne kifosztói. A szépség terjesztői legyünk, ne a szennyezésé és pusztításé. Érintsd meg azok szívét, akik csak haszonra törekszenek a föld és a szegények kárára.

Hirdetés

A hit és tudomány viszonyáról szólva emlékeztetett, hogy e kettőt gyakran állítják szembe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/10/ader-janos-veletlenek-formajaban-de-az-isten-mindig-velunk-van/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilopták GPS-t a mezőgazdasági gépekből, tízmilliós kárt okoztak

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe …