2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Áder János: Nyugodt szívvel távozom

Hirdetés

Áder János: Nyugodt szívvel távozom

Köztársasági elnöksége alatt az utóbbi időben két krízissel kellett az emberiségnek megküzdeni, először a koronavírussal, majd a háborúval. A koronavírussal kapcsolatban elmondta, hogy a járvány kirobbanása először mindenkit sokként ért, mert nem voltak meg a védekezéshez szükséges eszközeink. A vakcinák kifejlesztése sok időbe telt. Ma ugyan többen betegednek meg naponta, mint a pandémia kezdetén, mégis korlátozások nélkül élhetünk, egyrészt a védőoltások és az átfertőződés révén szerzett védettség miatt, másrészt mert lelkileg is alkalmazkodtunk a vírus jelenlétéhez. A járványhelyzet ugyan enyhült, de sokan szenvednek még a betegség hosszan tartó szövődményeitől, emellett az egész világ megsínyli a pandémia gazdasági utóhatásait, amit most a szomszédunkban dúló háború következményei is fokoznak. 

Áder János kiemelte, hogy

hazánk álláspontja szerint az orosz offenzívát agressziónak tekintjük, a szövetségesi, az Európai Uniós és NATO-s kötelezettségeinket betartjuk, de szomszédos országként elsődleges érdekünk, hogy legalább egy tűzszüneti álláspont szülessen az orosz–ukrán konfliktusban, annál is inkább, mert jelentős számú kisebbségünk él a háború sújtotta területen. 

Hirdetés

A Magyar Nemzet felvetette, hogy kormánypárt által jelölt államfőként az ellenzékiek sokszor politikailag részrehajlónak titulálták. Áder János erre úgy reagált, hogy „a gyalázkodás, a méltatlan támadás mindenkinek rosszulesik”, de egy politikusnak csak arra kell figyelnie, hogy az a döntés, amit meghozott, emberileg, erkölcsileg és jogilag helyes-e. 2012-es kinevezésekor az országgyűlésben elmondott beszédében azt vállalta, hogy „a magyar érdekeket és értékeket fogja képviselni”.

Az elmúlt tíz évre visszatekintve magam és kollégáim nevében is nyugodt szívvel mondhatom, hogy ezt a vállalást teljesítettük

– mondta az államfő.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/07/ader-janos-nyugodt-szivvel-tavozom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felgyújtotta a saját házát egy kaposvári férfi

A férfi régóta rossz viszonyban volt a környéken élő testvéreivel. Tavaly szeptemberben egy fejszével átment …