2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Absztrakt külsejű, kapucnis pulcsis szobrot kap Budapesten a bitcoin alapítója

Hirdetés

Absztrakt külsejű, kapucnis pulcsis szobrot kap Budapesten a bitcoin alapítója

Magyarországon készül a világ első olyan szobra, amely a bitcoin alapítójának állít emléket. Az alkotás a budapesti Graphisoft Parkban kap helyet, a létrejöttét segítő közösség most hozta nyilvánosságra az első látványterveket. 

Az online fizetőeszköz megalkotója a rejtélyes Satoshi Nakamoto, akinek valójában nem ez az igazi neve: soha nem mutatta meg az arcát, azt sem lehet tudni, férfi-e vagy nő. A szobor ötletgazdája szerint az ismeretlen hős új fejezetet nyitott az internet történetében.

Önmagában már az is nagy dolog, hogy új, digitális pénzeszközök születtek, de ami valóban jobbá teszi a világot, az a bitcoin mögött álló blokklánc-technológia. Ez egy hatékony, igazságos és átlátható adatbázis, ami az emberek közötti bizalmatlanságot küszöböli ki

Hirdetés

– mondta az Indexnek Györfi András, aki szerint a technológia legfőbb erőssége, hogy harmadik fél, például bank bevonása nélkül teszi lehetővé az értékek továbbítását a világ bármely pontjai közt, ami  számos területen teheti jobbá a világot, az élelmiszer-ellátástól a segélyszállítmányok célba juttatásáig. 

A szobor hírét már korábban nyilvánosságra hozták, most viszont azt is megtudhattuk, hogy néz 

majd  ki a műalkotás. A megrendelők sok szobrász munkáit tanulmányozták, mivel egy absztrakt alkotásról van szó, amelynek létrehozása nehéz művészi feladat. Választásuk végül Gergely Rékára és Gilly Tamásra esett, akik április óta dolgoznak a szobron, és néhány héten belül el is készülnek vele. 

Satoshi-szobor (1)

Fotó: Gergely Réka

Maga a bronzból készült mellszobor egy kapucnis alakot ábrázol, ezzel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/31/bitcoin-szobor-graphisoft-park-gergely-gilly-gyorfi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …