2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A WHO szakértője szerint nem csak a beoltottak száma alapján kéne nyitni

Hirdetés

A WHO szakértője szerint nem csak a beoltottak száma alapján kéne nyitni

Elsősorban az epidemiológiai és egészségügyi szempontok, és nem a beadott oltások száma mérvadó arra vonatkozóan, hogy mikor lehet nyitásba kezdeni – mondta Hans Kluge, a WHO európai vezetője.

A szakértővel – aki másfél hete Orbán Viktor miniszterelnöknél tett látogatást – a HVG készített interjút. Hans Kluge hangsúlyozta, hogy az oltás „előbb-utóbb véget fog vetni a járványnak”, de ehhez arra is szükség van, hogy betartsuk a járványügyi intézkedéseket. 

„A Covid–19 elleni védőoltások jelentősen javítottak a betegség elleni eszköztárunkon – de nem helyettesítik a már kipróbált eszközeinket. A fizikai távolságtartás, a maszkok, a kézhigiénia, a belső terek átszellőztetése mind működnek, mint ahogy a nyomon követés, a tesztelés, a kontaktkutatás, az izoláció és a karantén is hozzájárul a fertőzések megállításához és az életek megmentéséhez” – mondta.

A szakértő elismerését fejezte ki a hazai oltási kampány miatt.

Hirdetés

Magyarország dicséretet érdemel, amiért ennyi dózist beadott már a lakosságának, köztük az egészségügyi és szociális dolgozóknak, valamint az idősotthonok lakóinak

 – fogalmazott. 

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az átoltottság mellett más tényezőket is figyelembe kell venni a nyitásnál. Kifejtette: Magyarországon az új fertőzöttek száma ugyan jelentősen csökkent, de a fertőzési ráta még mindig nem szorult vissza kellő mértékben, valamint a kórházban ápoltak és a halálozások száma is magas.

Bármilyen közegészségügyi vagy társadalmi lazításba epidemiológiai és egészségügyi szempontok alapján lehet belekezdeni, nem pedig a lakosságnak beadott oltások száma alapján

– hangsúlyozta.

A Sinopharm vakcinájáról elmondta, hogy azt a WHO jelenleg is vizsgálja. Az adatokat már a beérkezésükkor értékelik, az oltóanyag biztonságosságáról és hatékonyságáról azonban csak akkor nyilatkoznak, ha minden információ a rendelkezésükre áll. 

A védettségi igazolványokról a szakértő azt mondta, hogy azok az oltási kampány hatékonysága szempontjából is fontosak. Mindeközben viszont biztosítani kell, hogy az igazolványok kiadása ne eredményezze egyes csoportok egyenlőtlenségét, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/03/a-who-szakertoje-szerint-nem-a-beadott-oltasok-szama-alapjan-kene-nyitni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata kedden – derül ki a kormányzati …