2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A vírus miatt sokat takarítunk, nagyon fut az ózonos fertőtlenítés

A vírus miatt sokat takarítunk, nagyon fut az ózonos fertőtlenítés

A koronavírus megjelenésével egyre többen fordítanak nagyobb figyelmet a takarításra és a különböző felületek fertőtlenítésére, főként az olyan helyeken, ahol sokan megfordulnak. Jellemzően a cégek, illetve publikus intézmények azok, amelyeknél nagyobb hangsúlyt kap a tisztítás, azonban a családi otthonokban is kiemeltebb szerepe lett a rendszeres fertőtlenítésnek. Nagyobb igény mutatkozik tehát a takarítókra, akik vagy önállóan, vagy cégeknél dolgoznak.

A Fejér Megye Online a téma kapcsán készített riportot egy székesfehérvári vállalkozóval, aki négy kollégájával együtt takarít a megyeszékhelyen és környékén. A lapnak Pék Bernadett egyéni vállalkozó is megerősítette, tapasztalatai alapján valóban nőtt a kereslet a takarítási szolgáltatás iránt az utóbbi hónapokban. Jellemzően cégek és kisebb vállalkozások szociális és irodahelyiségeiben dolgoznak, de alkalmi és rendszeres megbízásaik vannak magánházaknál is.

Kapcsolódó

A koronavírust is elpusztító önjáró robot fertőtlenít a Semmelweis Egyetemen

UV-C fény kibocsátásával fertőtlenít, kikerüli az akadályokat, környezetbarát, és veszélyes zónákba is be lehet küldeni.

A vállalkozó szerint azért is nehéz ilyen munkára munkatársat találni, mert még mindig sztereotípiák övezik a takarítói munkakört. A vállalkozó szerint fontos volna ezek lebontása, és a társadalmi elfogadtatása annak, hogy a takarítók fontos szerepet töltenek be a mindennapokban. 

A munkavégzés során belső protokollt követnek, ami a mostani járványhelyzetben fokozottabb odafigyelést igényel részükről is, mégpedig rendszeres kézmosást, maszkhasználatot és távolságtartást várnak el kollégáiktól. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/08/a_virus_miatt_megnovekedett_az_igeny_a_takaritas_irant_sokan_kernek_ozonos_fertotlenitest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több helyen szűrik hőkamerák vagy hőkapuk az embereket

Egyre több helyen szűrik hőkamerák vagy hőkapuk az embereket

A koronavírus-járvány második hullámában a tömeges, rutinszerű, adott helyszínen, véges időn belül elvégezhető ellenőrzés egyetlen …