2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A vezérigazgató elmondta, mekkora a gond a BKV-nál

Hirdetés

A vezérigazgató elmondta, mekkora a gond a BKV-nál

Bolla Tibor közölte: a nyár folyamán olyan drasztikusan csökkent az autóbusz-vezetők létszáma, hogy ha a tendencia folytatódott volna, akkor akár az a szolgáltatás korlátozását is okozhatta volna. Ugyanakkor augusztusban ez a tendencia lelassult, és ha nem csökken tovább a járművezetői állomány, akkor zavartalanul fenntartható a szolgáltatás – mondta.

Hozzátette: a BKV-nál 9500-an dolgoznak, jelenleg több mint kétszáz dolgozó hiányzik.

Hirdetés

Az energiabeszerzésekről szólva Bolla Tibor elmondta, a BKV minden energiafajtát piaci áron vásárol, éves szerződésük van villamos energiára és gázra. Villamos energiát – a mostani árakhoz képest – „nagyon jó áron” vásárolnak – jegyezte meg.

Nem igazak az áramról szóló hírek

Megjelent hírekre reagálva elmondta, a jövő évre vonatkozóan nem igaz, hogy nem akarnak villamos energiát szállítani a BKV-nak. Nem azért lett eredménytelen a tender, mert nem volt ajánlat, hanem azért, mert volt benne egy maximumár, és ez az emelkedések miatt csak az 50 százalékát tette ki a mostani piaci árnak – mutatott rá.

Bolla Tibor közölte: kiírnak egy újabb tendert, és úgy gondolják, hogy biztosan kapnak majd ajánlatot. Ugyanakkor már nem éves, hanem negyedéves beszerzésekre írnak ki tendert, mert ha konszolidálódik a helyzet, nem akarják a mostani magas áron egy évre lekötni a villamos energia beszerzését.

Felvették a kapcsolatot a MÁV-val azért, hogy esetleg egy közös beszerzést folytassanak le – mondta. Közölte azt is, hogy gázra jövő őszig van aláírt szerződésük, és itt nem okoz semmi gondot a beszerzés.

A társaság éves teljes energiaköltsége tavaly mintegy 20 milliárd forint volt, idén megközelíti a 40 milliárdot, és ha maradnak a jelenlegi árak, akkor jövőre 65-70 milliárdra nőhet – jelezte Bolla Tibor.

Szólt arról is, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/19/bkv-letszamhiany-buszvezetok-felmondas-sofor-tomegkozlekedes-bolla-tibor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vascsővel rabolta ki ismerősét egy tatai férfi

A férfi április 14-én, a hajnali órákban elment az ismerőse lakókocsijához és hangosan dörömbölni kezdett …