2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A vágányok között nincs home office – lesz béremelés a vasutasoknál?

Hirdetés

A vágányok között nincs home office – lesz béremelés a vasutasoknál?

Homolya Róbert, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének (STRATOSZ) elnöke, aki egyébként a MÁV vezérigazgatója is, csütörtökre hívta össze a háromoldalú (kormány, munkáltatók, szakszervezetek) érdekegyeztetési fórumot, melynek központi témája a béremelés lesz.

Homolya Róbert a MÁV vezérigazgatója beszédet mond 2021. január 20-án

Homolya Róbert a MÁV vezérigazgatója beszédet mond 2021. január 20-án

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke az Index kérdésére elmondta, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezetével (MOSZ) és a VDSzSz Szolidaritással kiegészülve a következő a javaslatuk:

Hirdetés

6 százalékos alanyi jogú bérfejlesztés valamennyi munkavállalónak, ami a kiigazításokkal a gyakorlatban körülbelül 8 százalékos növekedést jelentene. A 92 ezres béren kívüli juttatást 120 ezer forintra emelnénk éves szinten, a lojalitási bónuszt 350 ezerről 400 ezerre, és javaslatot tettünk az egészségpénztári befizetések emelésére is a munkáltatói részről.

A szakszervezet úgy gondolja, hogy az érdekegyeztető fórumon történő megvitatás csak időhúzó szándék a kormány részéről, és azzal próbálják majd meggyőzni őket, hogy a MÁV-nak komoly mínusza keletkezett 2020-ban abból, hogy a járványhelyzet miatt kevesebben utaztak.

A vágányok között nincs home office, mi elvégeztük ugyanazt a munkát, ráadásul sok halottunk is van a koronavírus miatt. Nem lőttük magasra az igényeket, de a csütörtöki egyeztetésen a kormány részéről Fónagy János államtitkár vélhetően elmondja, hogy nulla […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/a-vaganyok-kozott-nincs-home-office—lesz-beremeles-a-vasutasoknal-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …