2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A turisták is potyáznak a világhírű fürdőhelyen, szabadstrandnak használják a Hévízi-kifolyót

Hirdetés

A turisták is potyáznak a világhírű fürdőhelyen, szabadstrandnak használják a Hévízi-kifolyót

Közkedvelt, de illegális fürdőhely legalizálása érdekében nyújtott be indítványt egy keszthelyi önkormányzati képviselő a város utolsó testületi ülésén. A Hévízi-kifolyó szabadstranddá nyilvánítását szerette volna elérni, ezzel törvényesítve a tóból kifolyó csatorna zsilip alatti szakaszán meghonosodott fürdőzési szokásokat. Molnár Tibor keszthelyi politikus vécék és szemétgyűjtők kihelyezésével teremtett volna megfelelő körülményeket – írja a Napi.hu.

Csakhogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park (BfNP) szakvéleménye szerint egy fürdőhely kialakítása ökológiai károkat okozna a trópusi folyókra emlékeztető növény- és állatvilágot rejtő lefolyóban, sőt magában a tóban is. És nem ez az egyetlen probléma. A szabad vízen tartózkodás alapvető szabályairól szóló BM rendelet hosszasan sorolja, hogy hol tilos fürdeni: például a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben. A szabályozás nyilván nem véletlenül született.

Amint arról az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/28/leszavaztak-a-termalvizes-hevizi-kifolyo-szabadstrandda-nyilvanitasat-keszthely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …