2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A technikumokat választják a legtöbben az általános iskola befejezése után

Hirdetés

A technikumokat választják a legtöbben az általános iskola befejezése után

2024-ben is a legtöbben a technikumokat választották az általános iskola nyolcadik osztályának elvégzését követően – közölte az Országos Sajtószolgálat a Kulturális Államtitkárság közleményére hivatkozva.

A közlemény szerint tízből hat fiatal választja a szakképzést, ami annak is köszönhető, hogy a 2020-ban megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot.

A kormány célja, hogy minden munkaképes fiatalnak legyen szakmája, munkája és azért tisztességes fizetése.

Hirdetés

Leszögezték, hogy a szakképzés átalakításának is köszönhető, hogy 2010 óta a fiatalok munkanélkülisége is közel harmadára csökkent. „A fiatalok munkavállalását külön programokkal, megélhetésüket 25 év alatt SZJA-mentességgel is támogatjuk” – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy az ágazati alapoktatás ideje alatt minden tanuló általános havi ösztöndíjban részesül. A szakmai oktatás további részében a tanulók ösztöndíjat kapnak, amely tanulmányi eredményeik alapján akár a havi 59 ezer forint összeget is elérheti. A vállalati helyszínű duális képzésben részt vevő tanulók ösztöndíj […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/04/kulturalis-allamtitkarsag-oktatas-technikumok-szakkepzes-munkaeropiac-osztondij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő év fagylaltja versenyt – …