2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A taxis szövetség szerint totális káosz lenne a hatósági ár eltörlésével

Hirdetés

A taxis szövetség szerint totális káosz lenne a hatósági ár eltörlésével

Az elmúlt időszakban több törekvés is látszott arra, hogy a hatósági árakat szabad vagy részben szabad piaci ár váltsa fel – írja a Tények.

Ezt azonban a taxisok elutasítják, ezért a személytaxis ágazat túlnyomó részét tömörítő érdekképviseletek és gazdasági szereplők hétfőn levelet küldtek Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben azt kérték, a kormány támogassa, hogy a budapesti taxiközlekedésben – az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott – hatósági ár megmaradjon.

„Egy amerikai multicég 2013-ban jelent meg a magyar piacon, de mint kiderült 2015-ben, hogy ez nem szól másról, mint adócsalásról. Ez a cég nem volt hajlandó beállni az adófizetési sorba és átláthatóvá válni, inkább kivonult Magyarországról. Ezután jött egy másik multicég, ami megfelelt minden törvényes elvárásnak. Eleinte örültek a taxisok, hogy rajtuk keresztül is van fuvarjuk, de egy idő után azonban kipukkant a lufi” – fejtette ki a szövetség elnöke.

Kiderült ugyanis, hogy ez a cég megtévesztette a magyar taxisokat. A jutalék Áfájat ugyanis abban az országban kellett fizetniük, ahol a szolgáltatást végzik, de ezt elhallgatta a cég és ráhárította a taxisra ezt az adófizetési kötelezettséget. A taxis pedig úgy volt vele, hogy befizetett minden adót, nem tudva erről. A NAV-nak viszont feltűnt ez a milliárdos tétel, ami már költségvetési csalásnak is mondható a szövetség elnöke szerint.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230126-a-taxis-szovetseg-szerint-totalis-kaosz-lenne-a-hatosagi-ar-eltorlesevel.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László házelnök is nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát

Kövér László házelnöknek nincsen a tulajdonában ingatlan. 5,8 millió forintnyi megtakarítása van, valamint több mint …