2021. január 21., csütörtökMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A tavaszi visszahúzódás után ismét aktívabbak a titkosszolgálatok

Hirdetés

A tavaszi visszahúzódás után ismét aktívabbak a titkosszolgálatok

Az idei első fél évben 555, míg a második fél év december elejéig tartó időszakában 621 titkos információgyűjtést engedélyezett Varga Judit igazságügyi miniszter, vagyis a tavaszi karantén alatt kevesebb lehetett a miniszteri engedélyhez kötött titkosszolgálati akció – derül ki a hvg.hu közérdekű adatigénylésből készült cikkéből.

Külső engedélyhez kötött vagy anélkül is végezhető titkos információgyűjtést valamennyi nemzetbiztonsági szakszolgálat csinálhat, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) kivételével. Ez azt jelenti, hogy az évi átlag 1000–1300 miniszteri engedély a hazai titkosszolgálatok, így az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a katonai titkosszolgálatok és az összes szervet kiszolgáló Nemzetbiztonsági Szakszolgálat között oszlik meg. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/28/karanten_koronavirus_megfigyeles_titkosszolgalatok_varga_judit/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Főbe lőtte magát egy férfi Budapesten

Szerda délután betelefonált egy férfi a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy öngyilkos akar lenni. A XXII. kerületből …