2021. január 16., szombatMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A támogatás és segély a legfölöslegesebb önkormányzati pénzkidobás?

Hirdetés

A támogatás és segély a legfölöslegesebb önkormányzati pénzkidobás?

Miután az Orbán-kormány megtiltotta, hogy az önkormányzatok adót emeljenek, és az iparűzési adó mértékét is 1 százalékban maximálta (vagyis a legtöbb helyen megfelezte), az önkormányzatok (főleg a nem fideszes vezetésűek) rögtön megkongatták a vészharangot, hogy így aligha lesz pénzük a közszolgáltatások szinten tartására. 

Bár a kabinet a 25 ezer fősnél kisebb településeknek kompenzációt ígért, a nagyobbak számára csak egyedi döntés alapján nyitnák vissza a pénzcsapot, márpedig ebbe a kategóriába tartoznak  a tavalyi választásokon ellenzéki győzelmet produkált kerületek és maga a főváros is. Az ő tiltakozásukat azonban kormányzati tisztviselők fölösleges sirámnak, sőt egyenesen hisztinek bélyegezték.

Ha már hiszti, legyen lázadás, gondolhatták a főpolgármesteri hivatalban is, ahol első figyelmeztető akciójukat szenteste előtt egy nappal tartották, amikor is lekapcsolták a díszkivilágítást, sötétbe borítva egyebek között Budapest ikonikus műemlékeit. De ez nyilván kevésbé húsba vágó a lakosságnak, főleg ha a sötétben amúgy is a négy fal között vészelik át a kijárási tilalom óráit. 

A Pulzus Kutató reprezentatív kutatása most feltérképezte, hol húznák meg a magyarok leginkább az önkormányzati nadrágszíjat. A Napi.hu megbízásából végzett felmérés szerint az abszolút vesztesek a civil szféra, a művészeti szcéna és az egyházak lennének. A megkérdezettek többsége ugyanis tőlük vonná meg a támogatást. 

Hirdetés

A válaszadók közül aszerint, hogy milyen nagyságú településen élnek,

  • 52–68 százalék a civileken, egyházakon és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/26/onkormanyzat_budzse_koltsegvetes_megszoritas_ado_elvonas_felmeres_pulzus_kutato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Parlament szilveszteri lerohanásával fenyegetőzött, három évet is kaphat

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és …