2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A szociális törvény módosítása ellen szervezett tiltakozást az LMP

Hirdetés

A szociális törvény módosítása ellen szervezett tiltakozást az LMP

Az eseményen Ungár Péter, az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, szociálpolitikus és Jámbor András országgyűlési képviselő is felszólal.

A Fidesz–KDNP által korábban benyújtott törvénymódosító javaslat lényege szerint az elsődleges felelősség az egyéné, utána jönnek a hozzátartozók, majd az önkormányzat, aztán a karitatív szervezetek, és legutoljára az állam.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár november 9-én a parlamentben a törvényjavaslattal kapcsolatban kifejtette: „A kommunizmus öröksége volt még az a szemléletmód, hogy a szociális problémákat az állam oldja meg, ez persze álságos és tarthatatlan volt.”

D1I1247

Hirdetés

Fotó: Németh Kata / Index

Az LMP ezzel szemben úgy véli: az államnak igenis feladata, hogy gondoskodjon az állampolgárairól. A zöldpárt képviselője, Kanász-Nagy Máté az Indexnek úgy fogalmazott: az államnak igenis feladata egy olyan szociális ellátórendszer működtetése, amely megnyugtat minden állampolgárt, hogy ha bajba kerül, kap tőlük segítséget.

„Azért fizetünk ugyanis adót, azért tartjuk fenn az államot, hogy az állam szolgálja az állampolgárokat” – húzta alá.

Mint megírtuk, a szociális törvény módosításáról október 26-án egész éjjel tartott a vita az Országházban, az összes ellenzéki párt felszólalásában fejezte ki ellenvetését, ennek ellenére a kormánypárt mégis szavazásra bocsátja a tervezetet.

Ennek megakadályozására – illetve hogy a voksoló képviselőket jobb belátásra bírják – hirdetett demonstrációt az LMP a Kossuth térre hétfőn este 18 órára. Közlésük szerint elfogadhatatlannak tartják, hogy az állam akkor fordul el a leginkább rászorulóktól, amikor súlyos energia- és szociális válság sújtja a családokat.

Nem hagyhatja a szegényeket, rászorulókat magára […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/21/tuntetes-kossuth-ter-szocialis-torveny-modositas-lmp/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vonattal ütközött egy autó Debrecenben

Vonattal ütközött egy autó Debrecenben, a Sámsoni úti vasúti átkelőnél vasárnap este; személyi sérülés nem …