2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A szerződéstől a hangfelvételekig: a Városháza-ügy krónikája

Hirdetés

A szerződéstől a hangfelvételekig: a Városháza-ügy krónikája

„Ma olvastam utoljára Indexet” – közölte Karácsony Gergely 2021. november 4-én a Facebookon arra reagálva, hogy lapunk megírta, a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök eladnák a Városházát.

Karácsony azonnal tagadott mindent

Nem sokkal később kiderült, a főpolgármester nem hagyott föl lapunk olvasásával, ugyanis heves tagadással reagált arra a cikkünkre is, amelyben másnap nyilvánosságra hoztuk azt a szerződést, amelyet a Berki Zsolt tulajdonában álló Northern Rock Kft. kötött a Beák és társa ingatlanközvetítővel a Városháza értékesítésére, nem kevesebb, mint 100 millió eurós összegért.

Karácsony Gergely ezt követően közölte: a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanközvetítőt az ingatlanok értékesítésénél, mivel az ügyleteket a saját vagyonkezelője bonyolítja le. A főpolgármester kijelentette azt is, hogy nem született döntés a Városháza értékesítéséről, és annak érdekében lépéseket sem tett a főváros. Azt is közölte, feljelentést tesz, hogy kiderüljön, keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát.

Újságíróknak válaszolva néhány nappal később pedig azt mondta a főpolgármester Berki Zsoltról, hogy nem ismeri, és mindössze annyit tud róla, amennyit a Google-kereső kiadott róla. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „nem állunk vele kapcsolatban”. Sőt azt is válaszolta egy kérdésre a főpolgármester, hogy egészen biztosan nincs olyan ember a Fővárosi Önkormányzatnál, akit ő személyesen ismerne, és akivel Berki Zsolt kapcsolatban lenne.

Hirdetés

Egy nappal később azonban az Anonymus-maszkos alak által közzétett rejtélyes, megvágott hangfelvételen már azt hallhatta ország-világ, ahogyan a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs tárgyalt a Városháza eladásáról Berki Zsolt és – Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök volt Wallisos üzlettársa – Gansperger Gyula társaságában, 2021 májusában. A hangfelvételen Barts azt állította, hogy a főváros vezetése tud az általa ismertetett, az eladást tartalmazó és a kabinet előtt is bemutatott tervekről, amelyekre rá is bólintottak a döntéshozók.

Tagadás után részleges beismerés

Ezután némileg megváltoztatta a kommunikációját Karácsony Gergely, aki fegyelmiben részesítette a vagyonkezelő vezetőjét, és azzal magyarázta a történteket, hogy Barts Balázs az ő tudta és engedélye nélkül tárgyalt a befektetőkkel. A főváros nyilvánosságra hozott egy, a Városháza lehetséges hasznosításáról szóló döntés-előkészítő tanulmányt is, és a főpolgármester közölte, hogy a fővárosi kabinet az abban található B-verziót támogatta, amiben nem szerepel értékesítés.

Ekkor tehát már a korábbi állításával szemben elismerte Karácsony Gergely, hogy volt szó a Városháza értékesítéséről, de ezúttal azt hangsúlyozta, hogy az erre vonatkozó forgatókönyvet elvetették.

Az ügy azzal gyűrűzött tovább, hogy az Anonymus-maszkos alak közzétett egy olyan hangfelvételt, amelyen Gansperger Gyula arról beszélt, hogy „jutaléki rendszer” működik a fővárosnál, amelyben Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is érintett. Az üzletember azt is mondta, hogy Kiss Ambrust Tordai Csabával, a főpolgármester jogi főtanácsadójával együtt Bajnai Gordon ajánlotta be Karácsony Gergelynél. A felvételen Gansperger azt mondta, hogy Berki Zsolton keresztül jutalékot kell fizetni Kiss Ambrusnak a fővárosi ingatlaneladások után. Tordai Csabáról azonban úgy fogalmazott az üzletember, hogy „ő nem pénzezik”. Gansperger Gyula mindezt a saját tapasztalatai alapján állította, mondván ez történt, amikor ő Berki közvetítésével megszerzett egy fővárosi tulajdonú ingatlant.

A főpolgármester erre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen mindent tagadott, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/28/a-szerzodestol-a-hangfelvetelekig-a-varoshaza-ugy-kronikaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Drogközpont lehetett Pásztó – több száz millió forint értékű kábítószert találtak

Drogközpont lehetett Pásztó – több száz millió forint értékű kábítószert találtak

Több száz millió forintnyi kábítószert találtak a rendőrök Pásztón egy 52 éves férfi és 19 …