2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Századvég is igazolja, hogy megtört az ellenzéki lendület

Hirdetés

A Századvég is igazolja, hogy megtört az ellenzéki lendület

Közelebb került decemberben a korrupcióellenesség melletti másik víziójához Márki-Zay Péter, miszerint akár miniszterelnökjelölt-cserét is végrehajthat a baloldali ellenzék. Az esetleges személyi változásokról a napokban beszélt egy lapinterjúban a politikus, aki elismerte, hogy az előválasztás lezárultával az ellenzék lendülete megtört. A politikus aggodalmát több közelmúltban készült mérés is indokolhatja. A kutatások publikálásának időrendjében haladva egyrészt kiderült, hogy továbbra is képtelen magához húzni a jobboldali érzelmű választókat, emellett az is kedvezőtlen számára, hogy még az ellenzék mérései is komoly kormánypárti előnyt hoztak ki.

Ami a személyére nézve jelent visszajelzést, az a Századvég októberi felmérése, ami szerint azon megkérdezettek 44 százaléka, akik szívesen látnák miniszterelnöki pozícióban Márki-Zay Pétert, politikai önbesorolásuk alapján baloldalinak, 45 százalékuk középen állónak vallotta magát, míg a baloldal miniszterelnök-jelöltjének támogatói között a magukat jobboldalinak vallók aránya csupán 9 százalékra volt tehető.

Két hónapja lényegében nem tudták kimutatni a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak arányát annak a Márki-Zay Péternek a támogatóinak körében, aki „nemzeti frontjába” bevonná többek között a jobbközép, konzervatív keresztény identitású embereket is.

Hirdetés

Szintén októberben jött ki egy másik Századvég tanulmány, miszerint Márki-Zay Péterről a magyar választók 42 százaléka alkotott kedvező, 47 százalék pedig kedvezőtlen véleményt.

Ha megnézzük a 444.hu által megszellőztetett, egyelőre nem nyilvános felmérést, azt láthatjuk, hogy míg októberben több kutató is nagyon közel mérte egymáshoz az ellenzéket és a kormánypártokat, addig a „titkos dokumentumban” már az áll, hogy decemberben 46 százalékos a Fidesz–KDNP és 32 százalékos az ellenzéki összefogás listájának támogatottsága. Miniszterelnökjelöltként ez sem túl jó hír Márki-Zaynak.

A válaszadók 52 százaléka azt mondta, hogy a kormány maradását szeretné, és csak 43 százalék váltana.

A kiszivárgott közvéleménykutatás realitását Márki-Zay Péteren kívül más ellenzéki politikus is vitatja.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/18/marki-zay-peter-politika-partok-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …