2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A szakértők elmondták, kell-e maszk és negyedik oltás

Hirdetés

A szakértők elmondták, kell-e maszk és negyedik oltás

A világadatok alapján nyáron sem csitul a koronavírus-járvány. Voltak napok, amikor több mint egymillió új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt a világban és vannak országok, amelyek a nagy hullámoktól tartva azt tervezik, visszavezetik a maszkviselést. De határozottan növekedik a fertőzöttek száma Magyarországon is. Rusvai Miklós szerint pedig őszre valóban újra fellángol a betegség.

Arra, mikor jöhet pontosan az újabb koronavírus-hullám és milyen variánssal, valamint mennyit érnek az oltások és mikor kell újból beadatni őket Jakab Ferenc virológus professzor, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese adott választ a 24.hu-nak.

A professzor szerint ugyan magas az esetek száma, nem kell már hullámokról beszélni. Mint mondta, a vírus nem tűnik el csak szezonális járványokat okoz. Kiemelte: ugyan a meleg, az UV-sugárzás és szabad levegőn töltött idő nem kedvez a járványnak, mégis létezik egy variáns, amely „sokkal jobban kihasználja a lehetőségeket, mint a rokon felső légúti vírusok”. Ehhez pedig az is hozzájárul, hogy az emberek nagy része nem hord maszkot és nem adatja be a vakcinák következő adagját. 

Hirdetés

Az is megfertőződhet, aki oltott

De szerinte megfertőződhet az is, aki háromszor oltott, ám abban az esetben jóval enyhébb a betegség lefolyása. Többen hiszik azt az enyhe tünetek miatt, hogy csak megfázott a légkonditól és egy „kis torokkaparással nem fut azonnal az orvoshoz”. Így rengeteg ember fertőz meg másokat úgy, hogy fogalma sincs […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/02/koronavirus-jarvany-pandemia-fertozottek-hullam-novekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Úgy fogták el a budapesti rablót, ahogy csak filmekben szokták – videó

A telefonközpontban dolgozó Kriperné Tolmács Edina el tudta mondani a kollégáinak, hogy merre induljanak, és, …