2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A szakértő tévútnak nevezte a mobiltelefonok kitiltását az oktatásból

Hirdetés

A szakértő tévútnak nevezte a mobiltelefonok kitiltását az oktatásból

Ahogy beszámoltunk róla, az UNESCO és az ENSZ szerint bizonyíték van arra, hogy a túlzott mobiltelefon-használat csökkenti az oktatási teljesítményt. Többek közt ezért és a gyerekek online zaklatástól való védelme érdekében is azt javasolják, hogy az okostelefonokat világszerte tiltsák ki az osztálytermekből.

Horváth Ádám az Edunext kérdésére elmondta, hogy a mobiltelefonok butító hatásáról készült megállapítást „óriási hülyeségnek″ tartja, mivel szerinte rossz következtetést vontak le a jelentésből.

Nem a mobiltelefon butít, hanem az, ha a tanár nem tudja jól használni, és ha nem a tanulási, hanem a szabadidős vagy az időeltöltési folyamatba épül be.

– fogalmazott az EdTech Magyarország digitálisoktatás-szakértője.

Hirdetés

Megjegyezte, hogy „óriási nagy tévútnak″ tartja, ha valaki a mobiltelefonok iskolai kitiltása mellett kampányol.

Úgy látja, hogy az eszközök használata nélkül olyan kompetenciák fejlesztésétől eshetnek el a diákok, amelyek egyre fontosabbá válnak a munkaerőpiacon. Emellett a mobiltelefon a szegényeket is segíti az internethez való hozzáférésben.  

A digitális tudás a munkaerőpiacon is előnyt jelent 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/26/oktatastechnologia-mobiltelefon-digitalis-oktatas-unesco-internet-hozzaferes-tanarok-pedagogusok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …