2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A szakértő szerint tisztességtelen üzleti eljárás, amit a legtöbb légitársaság folytat

Hirdetés

A szakértő szerint tisztességtelen üzleti eljárás, amit a legtöbb légitársaság folytat

Az elmúlt időszakban rengeteg botrányos késés történt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, többek között a Magyarország–Skócia EB-mérkőzésre sem jutottak ki sokan Stuttgartba. Pető György, repülési szakértő az ATV Egyenes Beszéd című műsorban elmondta, hogy ez nem egy újkeletű dolog, azonban nem is normális, hogy órákat késnek a járatok.

Tisztességtelen üzleti eljárás, amit a legtöbb légitársaság folytat.

Hirdetés

– mondta Pető György a műsorban, hozzátette, hogy „a légitársaságok kellően megvédik magukat, hogy az utasok ne nagyon tudjanak panaszkodni”.

A beszélgetésen szóba került az is, hogy a bizonyos fokú késéseknél a légitársaságoknak kártérítési kötelezettségük lenne, azonban az utasok sokszor ott akadályba ütköznek, hogy van-e e-mail cím, vagy válaszol-e az adott légitársaság. A szakértő szerint „pitbull módjára kell rátapadni a légitársaságokra és erőt kell demonstrálni, így nagyobb eséllyel elérhetik a céljukat”. „De ez sincs rendben” – tette hozzá. Kiemelte azt is, hogy a kártérítés nem tudja kárpótolni, ha

egy család két gyerekkel 24 órát dekkol egy repülőtéren és annyira inkorrektek, hogy meg se mondják nekik, mikor fog jönni a járat, mert állandóan az a mese megy, hogy két óra múlva, három óra múlva, ilyenkor az ember el se megy a reptérről.

A szakértő szerint vannak olyan légitársaságok is, amelyek úgy indítottak járatokat Budapestről, hogy cserébe marketingtámogatást kértek.

Négy légitársaságra is lesújtott a kormányhivatal

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben a Fővárosi Kormányhivatal. Ha az ellenőrzés alatt jogsértés gyanúja merül fel, a hivatal eljárást indít az érintett légitársasággal szemben. Mint azt az Index megírta, az elmúlt hetekben több légitársaság járata is órákat késett. A késések miatt szurkolói csoportok késték le a magyar labdarúgó-válogatott stuttgarti és dortmundi meccsét. Az egyik, Barcelonából Budapestre tartó gép utasai pedig 24 órát várakoztak a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/26/liszt-ferenc-repuloter-keses-budapest-airport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …