2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A rendezvényt is elsikkasztotta az álmosdi polgármester

Hirdetés

A rendezvényt is elsikkasztotta az álmosdi polgármester

Egy év öt hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság Álmosd volt polgármesterét, a büntetés végrehajtását azonban 3 év 6 hónapra felfüggesztette. A bíróság hűtlen kezelésben, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásában és költségvetési csalásban is bűnösnek mondta ki Köteles Istvánt, és több mint négy és fél milliós vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta: a vádlott végig tagadta a bűnösségét, és felmentésért fellebbezett. Ugyanígy tett az ügy másodrendű vádlottja is, aki a vádirat szerint a község jegyzőjeként segédkezett a bűncselekmény elkövetésében. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2014-ben és 2015-ben Köteles István utasította az önkormányzat hivatalának dolgozóját, hogy készpénzfelvételi utalványt állítson ki a részére. Ennek birtokában felvette az önkormányzati bankszámláról a rajta lévő összeget. A házipénztárba azonban már elmulasztotta befizetni, csak „papíron” bevételezte, majd vásárlás előleg címén kiadásként könyvelte le.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/28/sikkaszto-polgarmester-almosd-koteles-istvan-itelet/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …