2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A rákosrendezői lakosok szerint penészes, romos házba költöztetné őket a MÁV

Hirdetés

A rákosrendezői lakosok szerint penészes, romos házba költöztetné őket a MÁV

Mint írtuk, március elején derült ki, hogy a rákosrendezői maxi-Dubaj-projekt helyén több család is a MÁV-telep szolgálati lakásait bérli. Az érintettek mindössze harminc napot kaptak arra, hogy a 2300 milliárd forint értékű beruházás miatt elköltözzenek. Amennyiben nem hagyják el a területet, úgy a MÁV polgári peres eljárást indít ellenük, és a költségeit is rájuk terhelik. 

A vasúttársaság már egyeztetni kezdett a lakókkal, és cserelakásokat is felajánlottak nekik. Az RTL Híradó riportja szerint többen is visszautasították a MÁV ajánlatát, mivel a lakások lakhatatlan állapotúak voltak.

Az egyik zuglói lakó, Máté Péter az adásban elmondta, hogy több mint 30 éve él Rákosrendezői MÁV-telep. A maxi-Dubaj-projekt miatt nemrég felmondták neki a szerződését és a X. kerületben, és egy másik MÁV-telepen ajánlottak fel neki egy cserelakást.

Hirdetés

A férfi hozzátette, hogy a bejáráson úgy látta, hogy  az ingatlan nem lakható, ezért közölte a MÁV ügyintézőivel, hogy nem fogadja el az ajánlatot.

Felidézte, hogy a cserelakás visszautasításáról egy papírt is alá akartak íratni vele, de ezt is megtagadta, ugyanis tartott tőle, hogy jogilag felhasználhatják ellene. 

Belül is teljesen egy penészes épület az egész, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/03/budapest-zuglo-mav-maxi-dubaj-koltozes-peneszes-romos-szolgalati-lakas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …