2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A PDSZ fontolgatta, hogy beperlik a 15 éves fiúval viszonyt folytató pedagógiai asszisztenst

Hirdetés

A PDSZ fontolgatta, hogy beperlik a 15 éves fiúval viszonyt folytató pedagógiai asszisztenst

Nagy Erzsébet kérdésünkre elmondta: B. Zsolt már korábban is megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét munkaügyi kérdésekkel kapcsolatban, amelyek a szólás- és véleményszabadság kérdésére tértek ki. A Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense még azzal is hozzájuk fordult, hogy érheti-e hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt. Nagy Erzsébet közölte, hogy ilyen kérdésekkel más esetekben is fordultak már hozzájuk. 

A PDSZ ügyvivője az Indexnek úgy fogalmazott: a botrány kirobbanásáig nem is volt tudomása a szervezetnek arról, hogy a 39 éves férfi milyen tartalmú videókat oszt meg a közösségi oldalán. 

Szombaton hívta fel B. Zsolt őt először azzal kapcsolatban, hogy el akarja bocsátani a munkáltatója, mert tudomást szereztek arról, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. 

Erre azt mondtam neki, hogy ez nem munkajogi és büntetőjogi kérdés, és leszögeztem, hogy a szakszervezet mélyen elítéli a tanár–diák között létesített ilyen kapcsolatot. Később szembesültem azzal, hogy a férfi milyen videókat tesz közzé. Amellett, hogy felháborítónak tartjuk, ez a viselkedés azért is veszélyes, mert az egész pedagógustársadalmat járatja le

Hirdetés

– közölte Nagy Erzsébet. A PDSZ ügyvivője azt is elárulta: gondolkodtak azon, hogy beperelik a férfit emiatt, de később úgy értékelték, mentális zavarban szenvedhet, ez a videóból is kitűnik, ezért elálltak ettől. 

Az Indexhez is eljuttatták a krúdys szülők levelét 

Pár nappal ezelőtt az iskola egyik diákjának édesapja arra lett figyelmes, hogy „nagyon fura folyosói pletykák” terjednek az oktatási intézményben, melyek szerint az egyik tanár tiktokos videóiban nyíltan vállalja, hogy egy 15 éves fiúval van szexuális kapcsolata. Az apa leírta, hogy megkeresték az igazgatót az üggyel kapcsolatban, akitől azt a választ kapták, hogy „tehetetlen, mivel elvileg nem követ el bűncselekményt az illető”. 

Akkor a szülők felháborodott kérdéseket intéztek a fenntartó tankerülethez és a nyilvánossághoz: 

  • Valóban így van, valóban semmi lehetőség nincs azonnali hatállyal eltávolítani a pozíciójából valakit ilyen esetben?
  • Valóban lehet egy ilyen pedagógus egy Iskolában a mai Magyarországon a gyermekeink közelében?
  • Valóban lehet egy általános iskolai pedagógusnak viszonya egy 15 éves, azonos nemű gyermekkel?

Mint írják, nem a homoszexualitással van problémájuk, hanem hogy egy önmagánál 24 évvel fiatalabb diákkal folytat kapcsolatot, amivel a közösségi oldalakon még büszkélkedik is. Emellett az is kiderült, hogy szuicid tartalmakat is megoszt. Ezeket a posztokat ráadásul korhatásos besorolás nélkül bárki láthatja, követői között pedig rengeteg kiskorú diák van – írta az apuka. 

Mindezek mellett mindenféle jogvédő szervezetek mögé és az efebofília mögé bújva állítja, hogy amit tesz, az nem bűncselekmény. És lehet, hogy nem is az. Kinek a felelőssége az, hogy nem szűrik meg, kik dolgozhatnak általános iskolákban?

– áll a levélben, majd hozzáteszik, hogy nem „bemószerolni” akarnak valakit, hanem a saját […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/14/pdsz-krudy-gyula-altalanos-iskola-pedagogus-asszisztense-kirugas-feljelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230322-orban-viktor-megerkeztek-a-magyarok.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …