2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A NER bukását, de a kormányváltás reményének halálát is elhozhatja Magyar Péter „atombombája”

Hirdetés

A NER bukását, de a kormányváltás reményének halálát is elhozhatja Magyar Péter „atombombája”

Magyar Péter néhány hete robbant be a hazai közéletbe, miután hosszú interjút adott a Partizán YouTube-csatornának Novák Katalin köztársasági elnök és volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter közéletből való távozása után. Ebben a február 11-i nyilatkozatában ugyanis kemény kritikákat fogalmazott meg a kormány működésével, valamint az annak kommunikációját irányító Rogán Antallal szemben. 

Mivel korábban nem igazán volt példa arra, hogy valaki, aki ennyire „közel volt a tűzhöz”, belső információkat osszon meg a nyilvánossággal a Fidesz és a kormány működésével kapcsolatban, ezért nyilatkozata jelentős érdeklődést váltott ki az emberekből. Néhány nap alatt egymilliónál is többen tekintették meg a vele készült interjút, amelynek számlálója azóta már 2,4 milliónál jár. 

Bár ebben az interjúban még „rossz viccnek” nevezte Magyar Péter, hogy beszálljon a politikába, nem sokkal később a Telexnek már arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban egyre több megkeresést kapott ezzel kapcsolatban, ezért elgondolkodik rajta. Néhány nappal később azonban be is jelentette, hogy egy új, „mindenféle ideológiáktól, valamint kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikusoktól mentes” politikai formáció megalapításán munkálkodik, amelyhez várja a csatlakozókat.

Hirdetés

Végül március 15-én zászlót is bontott a Diákhitel Központ egykori vezetője, akinek hívására több tízezer ember vonult az utcára.  A volt igazságügyi miniszter exférjeként ellenzéki politikusnak álló Magyar  itt már konkrét elképzeléseiről is beszélt, hogy mit tenne, ha a jövőben megalakuló pártjával kormányra kerülne: ezek közé sorolta többek között  az oktatás és az egészségügy rendbetételét, a propagandagépezet megszüntetését, az általa pártfunkcionáriusnak tartott vezetők menesztését, valamint az Európai Unióval és a NATO-val való konstruktív párbeszéd kialakítását is. 

A házasság szennyese

Alig telt el pár nap azonban, és már nem a sikeres zászlóbontási akciójáról szóltak a vele kapcsolatos hírek, hanem a viharos magánéletéről. Magyar Péter ugyanis március 17-én már arról posztolt a közösségi oldalán, hogy mivel Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször is megverte a volt feleségét, ezért elismeri ugyan, hogy rossz házasságban éltek Varga Judittal, de soha nem emelt kezet a „gyermekei anyjára”. 

Magyar azt állította, azért állt a nyilvánosság elé ezzel, mert tudomására jutott, hogy egy korábbi családi vitájuk után készült titkos rendőri jelentés, amelynek „nagy része hamis, fiktív elemekből áll”, eljutott a médiához is, amellyel hamarosan megpróbálják majd lejáratni. 

Sokak meglepetésére a rendőri jelentés részleteit azonban nem valamelyik kormánybarát sajtóorgánum tálalta végül, hanem a HVG. Ebben ugyan nem esett szó „nőverésről”, de arról igen, hogy Magyar egy alkalommal agresszívan lépett fel Varga Judittal, valamint az őt védő állami testőrrel szemben. 

Varga Judit, mellette Magyar Péter 2023. január 7-én

Varga Judit, mellette Magyar Péter 2023. január 7-én

Fotó: Veres Nándor / MTI

Magyar ugyan következetesen tagadta a vádakat, volt felesége azonban, aki lemondása óta nem szólalt meg nyilvánosan, a közösségi oldalán egy sejtelmes bejegyzést tett közzé, megosztott ugyanis egy párkapcsolati erőszakról szóló kisfilmet, amelyhez annyit fűzött hozzá kommentárként: 

Mindig van kiút. 

Ez láthatóan rosszul érintette a politika színpadára nagy reményekkel lépő Magyart, mert volt feleségét rögtön azzal vádolta meg, hogy valamilyen zsarolás hatására teregetheti ki a „házasságuk szennyesét”.

A magánéleti botránya miatt magyarázkodni kényszerülő Magyarnak néhány nappal később azonban már nem TV-stúdiókban volt jelenése, hanem a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahol tanúként kívánták meghallgatni egy korrupciós ügyben. Varga Judit exférjét elmondása szerint előzetesen nem tájékoztatták arról, hogy konkrétan milyen ügyben idézték be, de a négy órán át tartó kihallgatása után, az ügyészség kapuján kilépve azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a Völner-Schadl-ügyben tett vallomást. 

Az eseményen, ahol az Index is jelen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/26/magyar-peter-hangfelvetel-varga-judit-leleplezes-kormanyvaltas-volner-schadl-ugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …